6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

ASKON: Ovaları değerlendirin

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Samsun Şube Başkanı Adnan Öz, Bafra ve Çarşamba ovalarının Türkiye'nin göz bebeği olduğunu belirterek, bu ovaların en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Samsun'un geleceğinin tarımsal sanayide olduğunu belirten Adnan Öz, ovalarımızın yarı orman vasfından kurtarılıp bir an önce organize tarımsal sanayi bölgelerinin oluşturulması gerektiğini hatırlattı. Köylü mantığı ile yapılan ve boğaz tokluğu yeter anlayışı ile devam eden tarım politikası yerine profesyonel bir anlayış ile bütün bir Türkiye'nin ihtiyacına cevap verebilecek ve ülke ekonomisinde söz hakkı olabilecek şekilde projeler geliştirilmesi gerektiğini ileri sürdü.

SAMMEY örneğinde olduğu gibi iş adamlarımızın, sanayicilerimizin tarımı kazanç kapısı olarak görüp yatırım yapması gerektiğini belirten Öz, şöyle konuştu: "Bu yatırımlar Samsun'un işsizlik problemini de önemli ölçüde giderecektir. Bafra ve Çarşamba ovalarında sadece Samsun'un değil bütün bir ülkenin hakkı. Bu ovalarımızdan bütün ülke insanının beklentisi var. İnsanlarımız Şanlıurfa'dan, Gaziantep'den ve birçok şehirden kısa süreliğine de olsa çalışmaya, ekmek parası kazanmaya bu bölgeye gelmektedir. O halde ovalarımızın kıymetini bilip
gereğini yapmamız gerekmektedir."

iha
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2008 Pazar 18:24:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?