6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

ASKON 12. şubesini kurdu

Türkiye genelinde 11 ilde teşkilatlanan Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON), 12. şubesini Samsun'da açtı.
 
Kent Otel'de basın toplantısı düzenleyen ASKON Samsun Şube Başkanı Adnan Öz, ASKON'un 12. şubesini Samsun'da oluşturduklarını kaydetti. Kendisinin geçici olarak başkanlığı getirildiğini vurgulayan Öz, ASKON'un, iş adamı kimliğine ve girişimci cesaretine sahip insanları ortak çıkarlar ve sosyal hedefler etrafında bir araya getiren, bu yapılanmayla ülkedeki ekonominin güçleneceğine inanan bir sivil toplumu kuruluşu olduğunu söyledi. 

Öz, "ASKOM, milletçe kalkınma arzusu taşıyarak ülkemize hizmet isteyen, ülke kaynaklarını yine ülke insanı için en verimli şekilde değerlendirme heyecanı duyan iş adamlarının dayanışmasıdır. Günümüzde iletişim ve rekabet ortamında dünya ölçeğindeki ticaret ve sanayi, bilgi, beceri ve tecrübesini ülkemiz insanına kazandırma çabasındadır. Tükettiğinden çok fazlasını üreten bir toplum olma ve üretimi ahlaki bir sorumluluk olarak görme bilincidir. Hak ve adalet, her şeyin temeldir. Haksızlık söz konusu olduğunda, arkasındaki güç ne olursa olsun haksızlığa karşı olmak ASKON için vazgeçilmez bir ilkedir. ASKON, bu ilkenin ekonomik bir düstur haline getirilmesi mücadelesidir" dedi. 

Türkiye ve Samsun'daki ekonomik gelişmeler hakkında da bilgi veren Adnan Öz, İstanbul'un dışındaki tüm illerde teşvik uygulamasının yapılması gerektiğine işaret etti. Anadolu'da her ilden birçok insanın İstanbul'a göç ettiğini belirten Öz, "İstihdam sorunu yerinde çözülmelidir. Tüm illerde teşvik uygulanırsa İstanbul'a yapılacak yatırımlar diğer Anadolu illerine kayar ve bu şekilde göçünde önüne geçilmiş olunur" diye konuştu. 

Karadeniz'deki iş adamlarının en büyük sorunun başında ortaklık oluşturamamak olduğuna dikkat çeken Öz, Samsun'un tıbbi aletler ya da sağlık kenti olabileceğini sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2008 Çarşamba 16:47:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?