4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

ASKON'dan boykot çağrısı

ASKON'DAN İSRAİL MALLARINA BOYKOT ÇAĞRISI

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği Samsun Şubesi (ASKON), İsrail mallarına boykot çağrısı yaptı.

ASKON, bir açıklama yaparak İsrail'in uluslararası sularda insani yardımdan başka hiçbir amaç taşımayan silahsız yardım filosuna yapılan saldırı ile eş zamanlı olarak İskenderun'da Deniz Kuvvetleri'ne yapılan saldırının şiddetle ve nefretle kınadığını kaydetti. Açıklamada, "Terörle beslenen bir devletin açık denizlerde korsanlığa girişmesi, başka ülkelerin bayraklarına, gemilerine, insanlarına saldırması, onları kaçırması, gemilere el koyması hiçbir zaman kabul edilmeyecek" ifadelerine yer verildi.

ASKON Samsun Şube Başkanı Adnan Öz tarafından yapılan açıklamada, "İnsanlığın onuru ayaklar altına alınmıştır. İnsanların yardımlaşma hakkına teröristler tarafından saldırılmıştır. Barışa ve kardeşliğe kurşun sıkılmıştır" denildi. Öz açıklamasına şöyle devam etti:

"Bu saldırının sadece yardım gemilerine olmadığını, Türkiye'ye karşı olduğunu, Türkiye'nin İsrail'in alanını daraltan, onu köşeye sıkıştıran politikalarına karşı olduğunu, İran anlaşmasına karşı olduğunu, Suriye ile ve bütün bölge ile ortaklığa karşı olduğunu, Türkiye'yi cezalandırma amaçlı olduğunu biliyoruz."

Başbakan Recep Tayyib Erdoğan'ın "Bu bir milattır" dediğini ve "Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak" sözünü önemsediklerini ve buna inandıklarını kaydeden ASKON Başkanı Öz, "İsrail'le Türkiye arasındaki o derin anlaşmalar, bu ağır faturaya rağmen devam edemez" dedi.

"Gerçekçi, somut adımlara ihtiyacımız var. Bu ülkenin buna ihtiyacı var. Bu adımların atılacağına inanıyoruz. Sivil toplum örgütü olarak atılan bu adımları sonuna kadar destekliyoruz" diyen Öz, ASKON Samsun Şubesi olarak üyelerin ve yakınlarının İsrail mallarını boykot ettiğini kaydetti. Öz, bütün Samsunluları boykota katılmaya çağırdı.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2010 Perşembe 12:41:02
Güncelleme :3 Haziran 2010 Perşembe 13:22:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?