6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Astsubaya 4 yıl 4 ay ceza

Samsun'da bir iş adamının el konulan çeklerini alarak başkasına ait nüfus cüzdanına kendi fotoğrafını yapıştırıp bankadan 5 bin 175 YTL parayı tahsil ettiği iddiasıyla 'dolandırıcılık ve sahtecilik' suçlarından yargılanan astsubay, 4 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Dolandırıcılık suçlamasıyla 4 ay tutuklu kaldıktan sonra 22 Nisan 2008 tarihinde tahliye olan Samsun İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Otogar Jandarma Komutanlığı'nda İkinci Asayiş Tim Komutan Yardımcısı olarak görev yapan astsubay N.Y.'nin (36), 'bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik' suçlarından devam eden yargılaması bugün sona erdi. Daha önceki ifadesinde suçunu itiraf eden astsubay N.Y., yargılandığı Samsun 2.
Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 'dolandırıcılık' suçundan 1 yıl 15 gün; '2 ayrı çekte sahtecilik' suçundan da 1 yıl 8'er ay olmak üzere toplam 4 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkemeye heyeti N.Y.'nin pişmanlığı, verdiği maddi zararı geri ödenmesi ve her suçtan aldığı cezanın 2 yıldan aşağı olmasını göz önünde bulundurarak hükmün açıklanmasına yer olmadığına karar vererek, N.Y.'nin cezasını, '5 yıl içinde hiç bir suça karışmamak' şartı ile erteledi.


İddiaya göre, 2006 yılı Aralık ayında 'suç işlemek için örgüt kurma, zincirleme şekilde ihaleler ve edinime fesat karıştırma, zincirleme şekilde sahtecilik, zincirleme şekilde kamu kurum ve kuruluşlarını dolandırmak' suçlarından gözaltına alınanların arasında bulunan akaryakıt istasyonu sahibi işadamı R.R.'nin incelemek amacıyla el konulan evrak ve kaşeleri, soruşturmaya yardımcı olması için belgelerin tasnifi amacıyla Samsun İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Otogar Jandarma Komutanlığı'nda İkinci Asayiş Tim Komutan Yardımcısı olarak görev yapan astsubay N.Y.'ye teslim edilmiş, belgeler arasındaki 2 adet çeke el koyan N.Y., İl Jandarma Komutanlığı Nizamiye girişinde nöbetçiyken bir işi için gelen S.D.'ye ait el koyduğu nüfus cüzdanına kendi fotoğrafını yapıştırmış, işadamı R.R.'nin kaşesini kullanarak çeki S.D. adına ciro etmişti. Daha sonra bankaya giderek 5 bin 175 YTL'yi tahsil eden N.Y., parayı ihtiyaçlarında kullandıktan sonra, olayın 2008 Ocak ayında ortaya çıkması üzerine soruşturma kapsamında gözaltına alınmış, parayı geri ödemesine rağmen tutuklanmaktan kurtulamamıştı.

iha
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2008 Perşembe 17:31:27
Güncelleme :30 Ekim 2008 Perşembe 17:56:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?