2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Atakum Belediyesi AB Bürosu kuruyor

Zihinsel engelli çocuklar için proje üreten OMÜ'lü öğretim üyelerini ağırlayan Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, AB bürosu kuracaklarını açıkladı.


Ondokuz Mayıs Zihinsel Engelli Çocuklar Uygulama ve Araştırma Derneği Başkanı Yrd. Doç. Dr. İnci Devrim, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Zihinsel Engelli Çocuklar Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Lütfi İncesu ve dernek yönetim kurulu üyeleri, Atakum Belediye Başkanı Metin Burma'yı ziyaret etti.


Avrupa Birliği (AB) Hibe Projesi kapsamında engellilere yönelik bir proje hazırlayan ve 8 aylık çalışmalar hakkında Atakum Belediye Başkanı Metin Burma'ya bilgi veren Dernek Başkanı İnci Devrim, amaçlarının zihinsel engelli çocukları topluma kazandırmak olduğunu söyledi. Devrim, "Dernek olarak Türkiye'de yaşayan engellilerin topluma dahil edilmesi stratejisi doğrultusunda engelli sayısının yoğun olduğu illerden biri olan Samsun'da yaşayan engelli kişilerin saygın ve eşit muamele görme, yaşamlarını bağımsız idame ettirerek toplumsal yaşama katılma haklarına erişimlerinin desteklenmesi amacıyla bir proje tasarladık. Bu proje ile engellilerin eğitim, sağlık, sosyal ve kamu hizmetlerine erişimleri konusunda ilerleme kaydedilmesi konularında faydalı olacağını düşünüyoruz" dedi.


Devrim ve diğer dernek yöneticilerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, sivil toplum kurumları ve üniversite ile her zaman bağlantı içerisinde olacaklarının altını çizdi. Burma, "Sınırlarımız içerisinde yer alan üniversitenin öneminin farkındayız. Üniversite ile işbirliği yapacağız. Kendi özel sıkıntılarımızı kısa zaman içerisinde aştıktan sonra üniversiteyle bağımızı kuvvetlendirerek ortak çalışmalara imza atacağız" diye konuştu.


OMÜ'nün yanı sıra başta engelli dernekleri olmak üzere sivil toplum kuruluşlarıyla da bağlarını kuvvetlendireceklerini vurgulayan Burma, Ondokuz Mayıs Zihinsel Engelli Çocuklar Uygulama ve Araştırma Derneği Başkanı Yrd. Doç. Dr. İnci Devrim ve yönetim kurulu üyelerine yardım sözü verdi. Burma, şöyle konuştu: "Sizin gibi bu işi sevgiyle yapan insanlara karşı kapılarımız her zaman açıktır. Sizlerle çok iyi ilişkiler içerisinde olacağız. Önemli projelere imza atacağız. Kapılarımız size her zaman açık olacaktır."


Burma ayrıca AB projeleri ile ilgili bir çalışma yapacaklarını, bu konuda görevlendirmeleri yapmak üzere olduklarını hatırlatarak, "AB projeleri bizim için önemli. Aklımda güzel ve faydalı çalışmalar var. Bunun için belediye bünyesinde en kısa zamanda bir büro oluşturarak hızlı bir biçimde çalışmalara başlayacağız" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2009 Çarşamba 20:07:12
Güncelleme :27 Mayıs 2009 Çarşamba 20:10:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?