2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Atakum Belediyesi haciz kıskacında

Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, 20 milyon TL'lik borçlu bir belediyeyi devraldıklarını belirterek, tüm zorluklara rağmen hayal ettiği Atakum'u meydana getireceğine inandığını söyledi.


İhlas Haber Ajansı(İHA) Samsun Bölge Müdürü Ali Yılmaz Ergen, Atakum Belediye Başkanı Metin Burma'ya 'hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu. Ziyarette konuşan Burma, borç ve haciz kıskacında olduklarını belirtti. Halkın gösterdiği teveccühten dolayı çok memnun olduğunu açıklayan Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, "Atakum için her zaman güzel şeyler düşündüm. Çok zor bir tablo devraldım. Önümüzdeki günlerde basın toplantısı düzenleyeceğim. Halka devraldığım tabloyu açıklayacağım. Halkımızın her şeyi bilmesi gerekiyor. Bunu da diğer yapacağım hizmetler gibi görüyorum. 20 milyon TL'lik bir borca rağmen ve bununla birlikte 2 milyon TL'lik hacze rağmen inşallah zorlukları aşacağım. Tüm zorluklara rağmen hayal ettiğim Atakum'u meydana getireceğime inanıyorum. Bu inançla direnç kazanıyorum" dedi.


Belediyeciğin, dürüst, şeffaf, hesap verilebilir olması gerektiğini düşündüğünün altını çizen Başkan Metin Burma şunları söyledi: "2004 yılında belediyeyi devrederken alnım açık, başım dik devrettim. Ayrıca, çok iyi hizmetlerle bırakma duygusu her zaman içimdeydi. Ancak bıraktığımız gibi alamadık. Halka söylenenlerin tümüyle yanlış olduğunu net bir şekilde ifade etmek istiyorum. Nereden sorumlu olursak olalım, hangi görüşten olursak olalım, halka hizmet veriyorsak dürüst davranmamız ve halkın kaynaklarını kullanırken çok dikkatli olmamız gerekiyor. 6 belediyeyi bir araya getirmek ve onlarla birlikte işler yapmak, bir sistem yapmak kolay bir durum değil. Atakum Belediyesi'nde bir sistem yok. Biz sistem gibi bir şey devralmadık. Geride kalan 5 yılda 61 milyon TL'lik bir harcama yapılmış. Ancak ortada sadece 3 tane bina var başka bir şey yok. 61 milyon TL'lik harcamayı mısır eker gibi ekseydim burada çok fazla şey yapardım. Kuraklık olsa da biterdi."
 

İha
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2009 Salı 14:14:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mkc IP: 88.229.251.xxx Tarih : 14.04.2009 23:00:34

sayın metin bey..önce sizi tebrik ederim secilmiş olmanızdan dolayı..yakınma gibi bi lüksünüz yok bence..tüm bu hesap kitap işlerini taa baştan biliyordunuz zaten..propagandalarınızda bunları heep anlattınız ve biz secmenleri ikna ettinizki başkan oldunuz..şimdi sıra bizlerin yanii secmenlerin yakınma zamanı..ben Altınkum bölgesindeyim..buranın eksiklerini yazma geregi duyuyorum..lütfen yardımcı olun biz secmenlere..: yollarımızın büyük bölümü ham yol denecek kadar kötü..yazın toz..kışın çamur deryasındayız.., dogalgaz hizmeti paraya takılmış ve amorti peşinde SAMSGAZ ..buralardan çok çoook para kazanamazmış ve bu yüzden bu hizmeti yapmıyor..,ÖMÜ ye 3--5 km mesafede olmamıza ragmen 1 vasıtayla ulaşamıyoruz..hele hele kışın akşam saat 17 den sonra kesinlikle özel aracsız ulaşım olmuyor..Saatte 1 gelen otobüs bekleme duraklarımız 1 direk ve buna baglı 1 durak tabelasından iberet..kışın yagmurdan sıgınacak yaşlılarımızın oturabilecekleri bi durak sistemi bile yok..anlatacak cok şey varda..artık sabırla sizlerin icraatlarını buralar için bekliyecegiz..araziler 20..30 büz döşenmesi durumunda göletten kurtulabilecek..fakat nerdee öyle hizmet aşıyla yanan akp li başkan..yapmadı bir hizmet..sizden bekliyoruz inşaallah