2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Atakum Belediyesi'nde devir teslim

Cumhuriyet Halk Partisi’nden(CHP) Atakum İlçe Belediye Başkanı seçilen Metin Burma, başkanlık koltuğunu devraldı.

Eski Başkan Adem Bektaş’ın devir teslim törenine katılmaması tepkiyle karşılandı.
 

Atakum Belediyesi'nde devir teslim yapıldı. Seçimleri kazanan CHP'li Metin Burma, belediye önünde gerçekleştirilen tören ile resmen görevine başladı. Törene eski Belediye Başkanı Adem Bektaş ve yönetimden kimsenin katılmaması tepkilere neden oldu. Belediye binası önünde toplanan partililer ve vatandaşlar, Burma'yı coşku ile bekledi. Ellerinde Türk bayraklarıyla 10. Yıl Marşı'nı söyleyip, Atakum Belediye Başkanı Metin Burma'yı karşılayan yüzlerce vatandaş, destek sloganları attı. Vatandaşları selamlayıp belediye binası önüne gelen Burma, kendisine sevgi gösteren Atakumlulara teşekkür etti. Törende konuşma yapan Burma, Atakum'un tarihinde yeni bir sayfa açtıklarını belirterek, "Düşlediğimiz büyük Atakum artık hayal değil. Güzel günler çok yakın" dedi.


Birey olarak her şeyi gelecek adına yaptığının altını çizen Burma, Atakum Belediyesi'nin anlayışının da aynı olacağını kaydetti. Burma, çocukların geleceğini garanti altına almak ve onlara yaşanabilir bir çevre kılmak için çabalayacaklarının altını çizdi. Burma, "Ne yapacaksak çocuklarımız için yapacağız. İşsizliğin, yoksulluğun olmadığı, temiz, yaşanabilir bir çevre, dürüst bir anlayışı çocuklarımıza miras bırakacağız" diye konuştu.


Atakum Belediyesi'nde bundan 5 sene önce yetkiyi kendisinin devrettiğini hatırlatan Burma, törene katılmayan eski Başkan Bektaş ve yöneticileri eleştirdi. Burma, "5 yıl önce yetkiyi alanlar, bugün devretmesi gerekirken yoklar. Eğer ortada gurur duyulacak bir tablo varsa, bunu gururla devrederlerdi. İşte sizler de bu nedenle nasıl bir manzarayı devraldığımızı bilmelisiniz" şeklinde konuştu.


Atakum Belediyesi'ni büyük bir borçla devraldıklarına dikkat çeken Burma, "5 yılda 61 milyon TL harcama yapılmış. Ayrıntılarını ilerleyen zamanlarda açıklayacağım. Tabii bunun bir de gecikme cezası ve faizi var. 5 milyon 826 bin TL'si diğer belediyelerin olmak üzere 20 milyon TL'ye yakın bir borç var. Gelir, gideri asla karşılamıyor. Önümüzde böyle bir tablo var. Belediyenin kapısında bekleyen icra dosyaları var. Bu zor tabloya rağmen sizlerin de desteği ile gece-gündüz çalışacağız. Yapılan harcamalarla ilgili hukukun önünü de açacağız" dedi. Daha sonra Burma, belediyenin kapısından içeriye girdi ve makam odası çıktı.
Burma’yı daha sonra, devir teslim törenine katılan CHP Samsun Milletvekili Suat Binici, belediye çalışanları ve vatandaşlar kutladı.
 

İha
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2009 Pazartesi 15:10:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mkc IP: 88.228.242.xxx Tarih : 6.04.2009 17:28:58

sayın başkan önce tebrik ederim sizi..bizleri bu  AKP li Adem Bektaştan kurtardıgınız için..fakat gelir gelmez hemen yakınma size yakışmıyor..sizler zaten neyin nasıl olduugunu biliyordunuz..illede ısrar ettiniz vatandaşı ikna ettiniz ve makamı teslim aldınız..yakınmayla başlamamak lazım..siz taa baştan razıydınız bu alacak borc mevzuusuna..gelelim hizmet isteklerimize..ben Atakum İlçesinin Altınkum bölgesindeyim..sıkı durun eksikleri yazıyorum : ben Altınkumda ikamet etmeye çalışan bir seçemenim..10 yıldır bu bölgedeyim..maalesef AKP li belediye yetkilileri tüm hizmetleri (artık ne kadarsa.!)Kurupelit sınırında sonlandırdılar bu zaman kadar..sizin ALTINKUM bölgesi için özel projeniz varmıdır? nedir? uygulanabirliligini ögrenmek açısından soruyorum..yollarımız berbat..araziler sular altında...otobüs duraklarımız bile 1 direk ve ona baglı tabela , yaşlılarımız ayakta saatte bir gelen otbüsleri bekliyorlar..19 mayıs üniversitesine 3--5 km mesafede olmamıza ragmen ulaşmak ne mümkün..hele hele kışın akşam saat 17:00 den sonra Samsun merkeze bile ulaşamiyoruz...bu yüzdende kimse sürekli oturmak istemiyor buralarda..çok seçmeni olmadığındanda bu sefer hizmet sıralamasında en sona kalıyoruz veya hiic alamıyoruz..dogalgaz yok..buralara laik görülmedi bu zamana kadar..masrafını amorti etmezmiş..hizmet degil para düşünülüyor..daha anlatacak çok şey var..sizin projenizi merak etmekteyim..saygılar..secimde başarılar diliyorum