2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Atakum sahili canlanacak

Karadeniz'in en önemli sahil kesimine sahip Atakum'un bu durumdan istifade etmesi için önemli çalışmalar planladıklarını belirten Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Atakum Belediye Başkan Adayı Fevzi Er, "Sadece yazın değil, kışın da bölgeye canlılık kazandıracak turizm yatırımlarına öncülük edeceğiz" dedi.


Atakum sahil güzergahının her anlamda ilçeye zenginlik kattığını belirten Başkan Adayı Fevzi Er, gerçekleştirecekleri yatırımlarla bölgeyi Karadeniz'in markası haline getireceklerini söyledi. Özellikle yaz döneminde yılın sadece üç ayının hareketlendiği bölgede önemli düzenlemelere ihtiyaç duyulduğunun altını çizen Er, "Başta Akdeniz olmak üzere Türkiye'nin önemli sahil kesimlerinde bulunan standartlar maalesef Atakum'da mevcut değil. Çünkü bu zamana kadar doğal çekiciliği ile baş başa bırakılmış. Buralara yapılabilecek en küçük yatırım dahi sahile büyük ölçüde canlılık kazandıracaktır. Bu anlamda belediye olarak öncelikle Atakum sahilini modern bir görünüme kavuşturacağız. Bölgede faaliyet gösteren eğlence mekanlarının istek ve önerilerini dikkate alarak Atakum sahilini Karadeniz Bölgesi'nde markalaşmış bir yapıya büründüreceğiz" diye konuştu.


Atakum sahili boyunca faaliyet gösteren eğlence mekanlarının gerek Samsun'a gerekse bölgeye renk kattığını belirten Er, esnafın yüzünü güldürecek açıklamalarda bulundu. Bölgede yapılan hizmetlerin yok denecek kadar az olduğunu ifade eden Er, şunları söyledi: "Sahil kenarında yaşayan vatandaşlarımız ve burada faaliyet gösteren esnafımız çok iyi biliyor. Atakum sahili adeta kaderine terk edilmiş durumda. Bakımsızlık ve ilgisizlikten dolayı hak ettiği canlılığı kazanamıyor. Bizler yılın tamamına yayılabilecek bir canlılığın bölgeye kazandırılabileceğini düşünüyoruz. Göreve geldiğimizde ilk olarak sahil güzergahındaki işletme sahipleri ile çeşitli toplantılar gerçekleştireceğiz. Onların öneri ve isteklerini dikkate alarak buralara hareket kazandıracağız. Atakum sahili yazın olduğu kadar kışın da insanları kendisine çekebilecek."
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2009 Perşembe 20:00:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?