4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Atakum sahilini geri istiyor

ATAKUM SAHİLİNİ GERİ İSTİYOR

Atakum Kent Konseyi öncülüğünde 10 gün önce başlatılan "Sahilimizi Geri İstiyoruz" kampanyası kapsamında yapılan ilk eylemde yetkililerden yeterli cevabı alamayan sivil toplum kuruluşları(STK), ikinci bir eylem daha yaparak seslerini duyurmaya çalıştı.

Sahilin yalnızca bir kilometrelik bölümünün yapıldığını, geri kalan yaklaşık 18 kilometrelik bölümün olumsuz bir görüntü çizdiğini belirten Atakum Kent Konseyi Başkanı Dr. Murat Erkan, "Biz, Atakumlu olarak sahilimize sahip çıkıyoruz. Şehrimizin idari ve mülki amirlerinden de sahip çıkmalarını, sorunumuza çözüm bulmalarını istiyoruz. Ancak şu ana kadar bize yalnızca Büyükşehir Belediye Başkanımızdan bir yanıt geldi. O cevap da bizi tatmin etmedi" dedi.

Atakumlu ve buranın denizinden, kumundan faydalanmak için tüm çevre illerden gelen insanların bu sorunu ön plana çıkarıp sahip çıktıkları halde, il yöneticilerinin şu ana kadar olumlu adım atmadıklarını dile getiren Başkan Erkan, "Bölge turizminin lokomotifi olacak Atakum'un sahil sorunun hala çözülememiş olması beceriksizliktir, aymazlıktır. Bunu göremeyen yöneticilerimizi kısır çekişmeleri bırakıp şehrin kalkınmasında başrol oynayabilecek olan sahil sorunun çözümüne katkı vermeye çağırıyoruz" diye konuştu.

"Sahilimizi Geri İstiyoruz" eyleminde 10 gün önce başlatılan imza kampanyasındaki imza sayısının 17 bine ulaştığı Atakum Anfi Tiyatro önünde açılan ikinci stant ile imza sayısının 35 bine ulaşması beklendiği belirtildi.

ATAKUM SAHİLİNİ GERİ İSTİYOR
ATAKUM SAHİLİNİ GERİ İSTİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2010 Cumartesi 14:27:05
Güncelleme :19 Haziran 2010 Cumartesi 14:33:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nescayfe IP: 78.174.3.xxx Tarih : 20.06.2010 17:02:10

metin burma yapar yaaaaa..... sahil şeridini temizlicez diyip duruyoduuuu secim vaatlerinde.... hani nerde sahilll