6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Atakum sular altında

Samsun’un Atakum ilçesinde patlayan içme suyu borusu, su baskınına yol açtı.

Edinilen bilgiye göre, saat 09.30 sıralarında Mimarsinan Mahallesi 165. Sokak’ta içme suyu ana hattı borusu patladı. Çevredekiler, Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi’ne (SASKİ) durumu bildirdi. Ana borunun patlaması ve debinin yüksek olması nedeniyle sokak kısa sürede dereye döndü. Tazyik nedeniyle su fıskiye gibi yükseğe sıçrarken, sokaktan taşan sular bazı binaların çevresini göl haline getirdi. Özellikle 72 numaralı apartmanın bodrum katındaki daire ile çevredeki binaların bodrumlarını su bastı. Ömer Albayrak’a ait evin içi sularla doldu.

Bir süre sonra SASKİ’ye ait iş makinesi olay yerine geldi ve apartmanın çevre duvarını yararak suyun tahliye olmasını sağlamaya çalıştı. Bu çözüm olmayınca, patlayan yerin çevresine hafriyat yığılarak suyun yönü değiştirilmeye çalışıldı. Ancak iş makinesinin lastiğinin patlaması çalışmaları aksattı. Olay yerine sevk edilen diğer iş makinesi suyun patladığı noktanın çevresine hafriyat yığarak suyun yönünü değiştirdi. Vananın kapatılmasına rağmen uzun süre akmaya devam eden su, çevrede zarara yol açtı.

Evini su basan Ömer Albayrak, yaşanan olaydan dolayı eşyalarının su içinde kaldığını ve mağdur olduğunu söyledi. Su borusunun patlaması nedeniyle ilçe gün boyu susuz kaldı.

Olayla ilgili açıklama yapan SASKİ Genel Müdürü Coşkun Öncel, 200 mm’lik ana borunun patladığını, basınç yüksekliği veya aşınmadan patlamış olabileceğini söyledi. Ana vananın kapatılarak suyun kesildiğini, su kesintisinin ilçenin büyük bir bölümünü etkilediğini belirten Öncel, “Normal bir boru patlaması. Bölgede kazı çalışması yok. 200 mm’lik büyük bir boru ve ana hat. Bundan dolayı büyük bir alanı etkilendi. Vana kapatıldıktan sonra suyun boşalması bir hayli zaman aldı. Boruyu tamir etmek için ana vanadan suyu kesmek zorunda kaldık. Olay, herkesin evde olduğu pazar gününe rastladı.

Ekipler su tahliye ve tamir çalışmasını sürdürüyor. Arıza giderilmeye çalışılıyor. Borunun dolması da zaman alacak. Basınçtan dolayı yeni bir patlama olmaması için suyu yavaş yavaş vereceğiz” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2012 Pazar 17:03:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?