2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Atakum turizm merkezi olacak

Atakum Belediye Başkanı Metin Burma ve belediye meclis üyeleri, 20 kilometrelik sahil şeridi boyunca çeşitli incelemelerde bulundu.


Atakent, Kurupelit, Altınkum, Çatalçam ve Taflan beldelerinin Atakum ilçesine dahil edilmesinin ardından yaklaşık 20 kilometreyi bulan sahil şeridinde incelemeler yapan Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, kendisine eşlik eden meclis üyeleriyle birlikte sahilde hayata geçirecekleri projeler hakkında da fikir alışverişinde bulundu. Burma, sahildeki esnaflarla da görüşerek bilgi almayı ihmal etmedi.


Sahil şeridini en iyi şekilde değerlendireceklerini belirten Başkan Burma, "Atakum artık eski Atakum değil. Sınırlarımız genişledi. Türkiye'nin en güzel ve el değmemiş sahil şeritlerinden birisi artık bizlerin sorumluluğu altında. Bundan sonraki ilk amacımız doğallığını bozmadan, temiz bir çevre, oturmuş bir kültür ile Atakum'u turizmin hizmetine açmak olacaktır" dedi.


Atakum ilçesinin Samsun'un gelişen ve değişen yüzü olduğuna dikkat çeken Burma, sahil ile ilgili birbirinden değişik ve ilgi çekici projeler hazırladıklarını, gelecek sezonlarda bu projeleri hayata geçireceklerini söyledi. Burma, "Samsunlular bu yazı Atakum sahilinde geçirecek. Denizin, güneşin, eğlencenin, sporun, sağlıklı yaşamın tadını Atakum'da çıkaracak. Şimdiden ileriki dönemler için projelerimizin alt yapılarını oluşturuyoruz. İç Anadolu'nun, Karadeniz'in, Doğu Anadolu'nun turistik rotası bundan böyle Atakum olacak. Anadolu'nun Karadeniz'e açılan kapısı olan Samsun, Atakum ile turizm artısını yaşayacak ve gerek ekonomik gerekse de sosyal anlamda ciddi bir ivme kazanacaktır" diye konuştu.
 

İha
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2009 Çarşamba 09:21:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?