5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Atakum'a 3 yeni okul

Atakum Belediye Başkanı Adem Bektaş, bir tanesi belediyeye, 2 tanesi özel mülkiyete ait arsaların Milli Eğitim'e devredilerek önümüzdeki yıl Atakum'a 3 tane ilköğretim okulunun yapılacağının müjdesini verdi. 

Atakum Belediyesi'nin aralık ayı olağan meclis toplantısı, Atakum Belediye Başkanı Adem Bektaş Başkanlığı'nda gerçekleştirildi. Atakum Belediyesi Meclis salonunda gerçekleştirilen toplantı geçen oturuma ait tutanak özetinin okunup kabul edilmesiyle başladı. Atakum Belediye Başkanı Adem Bektaş, bir tanesi belediyeye, 2 tanesi özel mülkiyete ait arsaların Milli Eğitim'e devredilerek önümüzdeki yıl Atakum'a 3 tane ilköğretim okulunun yapılacağının müjdesini verdi. 

Cumhuriyet Mahallesi'nde 4 bin 500 metrekarelik belediyeye ait arsayı Milli Eğitim'e ilköğretim okulu yapılması için bağışladıklarını belirten Bektaş, "Bunun yanı sıra Esenevler Mahallesi'nde 6 bin 500 metrekare, Mimarsinan Mahallesi'nde 8 bin 500 metrekarelik mülkiyeti vatandaşlara ait olan yerleri, yer sahipleri ile görüşerek Milli Eğitim'e devredilecek. Önümüzdeki yıl açılması planlanan 3 ilköğretim okulu ile bölgemizde eğitim anlamında ciddi bir rahatlık sağlanmış olacak" dedi. 

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılacak olan okullar ile bölgelerindeki okul sayısının da 23'e çıkacağını kaydeden başkan Bektaş, "Böylelikle okullarımızdaki sınıf sayılarında da bir düşüş sağlanacak. Çocuklarımız daha az öğrenci ile daha kaliteli eğitim alacaktır" diye konuştu. 

Meclis toplantısında görüşülen 9 madde İmar ve hukuk komisyonuna havale edildi.
iha
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2006 Salı 09:29:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?