2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Atakum'a dev yeşil alan

Samsun Büyükşehir Belediyesi kişi başına düşen yeşil alan miktarını arttırmak ve kent yaşayanının sosyal ve kültürel yaşamını zenginleştirmek amacıyla Atakum ilçesinde dev bir rekreasyon alanı oluşturuyor.


Büyükşehir Belediyesi son 10 yılda yaptığı çalışmalarla, 1999 yılında sadece 183 bin metrekare olan ve kişi başına 0,83 cm. kare düşen yeşil alan miktarını, 2008 yılı sonu itibari ile 9 yılda 1 milyon 508 metrekareye, kişi başına düşen yeşil alan miktarını da 5,87 metre kareye çıkardı. Yeşil alanların çoğaltılması ve dünya ölçeğine taşınması gayretlerini sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Atakum ilçesinde oluşturacağı 480 bin metrekarelik rekreasyon alanı ile Samsun Büyükşehir içerisinde yeşil alan miktarını yaklaşık 2 milyon metrekareye ulaştırmış olacak.


Şehrin sosyal ve kültürel yaşamına da ivme kazandıracak olan Atakum rekreasyon alanı ile ilgili olarak bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, şehrin hem hafriyat alanı sıkıntısını bertaraf ederek, hem de yeni bir rekreasyon alanı yaratarak bir taşla iki kuş vurduklarını belirterek şunlar söyledi: “Planladığımız rekreasyon alanı, Atakum ilçesinde oluşan hafriyat atıklarının depolanacağı ve bu sayede oluşan sahanın rekreasyona tabi tutularak halkın gece ve gündüz olmak üzere her zaman kullanabileceği doğal bir bölge olacaktır. Bu alan bünyesinde çay bahçeleri, kafeteryalar, restoranlar, çocuk oyun parkı, gezi meydanı, kanal, iç gölet, ışık oyunları, iskeleler, köprüler, plaj, su oyunları parkı ve büyük bir kuş cenneti oluşturulacaktır. Bitmek üzere olan 825 bin metrekarelik Batıpark rekreasyon alanıyla bütünleşerek Karadeniz'in en büyük peyzaj alanına sahip olunacaktır. Oluşturulacak rekreasyon alanındaki açılacak kanallarda kayık, deniz bisikleti gezintileri yaptırılacak. Deniz iklimine dayanıklı bitki örtüsü ile ağaçlandırılacak, spor aktivitelerinin yapılabileceği bünyesinde sosyal donatılar bulundurulacak bir alan oluşturulacaktır.

Raylı sistem güzergahından çıkan kazı malzemeleri ile vatandaşlar tarafından temel kazalarından çıkan hafriyatlarla hiç para harcanmadan dolgu sahası oluşturulacaktır. Tahkimatı ise belediyemizce yeni alınan iş makineleri ile belediyemiz tarafından yapılmakta olup bunun için de herhangi bir müteahhitlik harcaması yapılmayacaktır. Yaklaşık 2 milyon m3 hafriyat atıklarının değerlendirileceği bir bölge olacak. Peyzajı yapıldıktan sonrada halkın kullanımına sunulacaktır. Bu çalışmaların 3 yılda bitirilmesi hedeflenmiştir. Bu bölge bu şekilde tasarlanmasa idi 2 milyon m3 kazı malzemesi yılanlı dereye taşınacağından 10 milyon TL'lik gereksiz harcama yapılarak milli ekonomiye zarar verilecekti.”

İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2009 Çarşamba 16:45:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?