6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Atakum'da bayram hazırlıkları

Atakum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle kurban kesecek vatandaşlara iyi bir hizmet verebilmek amacıyla çalışmalarını başlatarak, bölgede kurban kesim ve satış yerlerini belirledi.


Kurban satış yeri olarak İstiklal Mahallesi geniş bir alan belirlenirken, kesim için 3 mahallede yer tespit edildi. Zabıta ekiplerinin belirlenen alanlarda alt yapı çalışmalarına başladıklarını açıklayan Atakum Belediyesi Zabıta Müdürü Hasan Maden, vatandaşların sağlıklı koşullarda kesim, satıcıların da ihtiyaçlarını giderebilecekleri şekilde satış alanı düzenlemesi yaptıklarını belirtti.


Kurban satışı ve kesimi ile ilgili bazı uyarılarda da bulunan Hasan Maden, belirlenen kurban satış ve kesim yerleri dışında cadde, sokak ve binaların arasında kurban satış ve kesimine izin verilmeyeceğini, 3285 Sayılı Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Kanunu'na uygun hareket etmeyenlere gerekli işlemlerin yapılacağını söyledi. Maden, kurbanlıkların, ilçeler arasında ve başka illere sevk edilirken 3285 Sayılı Hayvan Sağlığı Zabıtası Kanunu'na göre veteriner sağlık raporu alınması gerektiğini belirterek, "Bu nedenle yetiştiricilerin kurbanlık hayvanları naklederken köylerde muhtarlardan, belediye olan yerlerde belediyelerden alacakları menşei şahadetnamesini, İl ve İlçe Tarım Müdürlüklerinde veteriner sağlık raporuna dönüştürmeleri gerekir. Yetiştiricilerimizin mağdur olmamaları için veteriner sağlık raporu olmadan kurbanlık sevki yapmamalıdırlar" dedi.


Zabıta Müdürü Hasan Maden, halkın kurban alışverişlerini daha sağlıklı ve huzur içerisinde yapması için, Atakum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nün kurban bayramı öncesi ve bayram süresince 24 saat hizmet vereceklerini de söyledi. Atakum Belediyesi'nce belirlenen kurban kesim yerleri ise şöyle: Cumhuriyet Mahallesi (Türk-iş pazar yeri), Esenevler Mahallesi (Karayolları semt pazarı), Mimar Sinan Mahallesi (PTT deposunun olduğu alan)

iha
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2008 Çarşamba 17:22:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?