2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Atakum'da devir teslim tamam

Yeni katılan beldelerle birlikte sınırları genişleyen Atakum'u, "Büyük Atakum" olarak inşa etme hayali olan Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, bu alandaki son düzenlemeleri tamamladı.


Yeni Atakum ilçesini oluşturan beldelerin belediyeye katılımı devir-teslim törenleri ile gerçekleştirildi. Burma; Taflan, Çatalçam, Altınkum ve Kurupelit'te eski belediye başkanlarından görevi devraldı. Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, belediye meclis üyeleri ile birlikte devir-teslim törenlerine katıldı. İlk tören Taflan Belediyesi'nde gerçekleştirildi. Burma, makamı Taflan eski Belediye Başkanı ve AK Parti Atakum Belediye Meclis Üyesi Adil Keleş'ten aldı. Keleş Atakum'a katılan beldeler içerisinde tek borçsuz belediye olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.


Keleş'e bugüne kadar yaptığı çalışmalar nedeniyle teşekkür eden Metin Burma, devir teslim töreninde karşısında bir muhatap bulduğundan dolayı da memnun kaldığını söyledi. Burma, "2004 yılında bıraktığım belediye ile şimdiki arasında uçurumlar var. Borç yüklü, sorunlu bir belediye teslim aldım. Çok zor koşullar bizleri bekliyor. Ama bizler halkın desteği ile bunları çözeceğiz. Biz Atakum'a nasıl hizmet verdiysek yeni beldelerimize de aynı şekilde hizmet vereceğiz. Eğitim, sağlık sorunlarını çözeceğiz. Hizmet birimleri oluşturarak sorunlara anında müdahale edeceğiz. Bizim yönetimimizde halkın dediği olacak. Halk ile yönetim bütünleşecek. Biz hiçbir zaman hizmetin önüne partiyi geçirmedik, bundan sonra da geçirmeyeceğiz. Ben ve meclis üyelerimiz, göreve başladıktan sonra parti rozetlerimizi artık çıkardı" dedi. Taflan Belediyesi'ndeki devir teslimin ardından Burma, belediyeye ait taş ocağında incelemelerde bulundu. Burma burada işçilerle görüşerek, yeni dönemde birlikte çalışacaklarını söyledi.


Belediyelerin devir teslim törenlerinde belediye personeliyle özel görüşmeler de yapan Başkan Metin Burma, Çatalçam'da ve Altınkum'da mevcut belediye başkanlarının görevlerine devam edeceklerini söyledi. Burma, organizasyon sorunlarının çözümlenmesi sürecine kadar Altınkum'da Cemal Gülhan, Çatalçam'da da Osman Çavuş'un mevcut çalışmalarına devam edeceklerini, halk ile Atakum Belediyesi arasındaki köprü görevini üstleneceklerini kaydetti. Çatalçam ve Altınkum Belediyesi'nde devir teslim töreni düzenleyen Metin Burma, Kurupelit Belediyesi'nde eski Belediye Başkanı ve AK Parti İlkadım Belediye Meclis Üyesi Turan Çakır ile eski Çatalçam Belediye Başkanı ve CHP Atakum Belediye Meclis Üyesi Cemal Gülhan'dan devraldı.
 

İha
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2009 Perşembe 07:20:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mkc IP: 85.104.204.xxx Tarih : 9.04.2009 15:40:13

sayın başkana başarılar dilemek istiyorum..inşaallah birilerini aratmazsınız..ben Altınkum bölgenizde ikamet etmeye çalışıyorum tüm imkansızlıklara ragmen.. Altınkumdaki eksikleri hem büyükşehire hemde eskiden beri Atakum belediyesine yazmaktan usanmadım..Şimdikde size yazmak isterim..Altınkum daki acil müdahele edilmesi gereken eksiklerimizin kısaca acıklaması : altyapısızlıktan bahcelerimizdeki b?k cukurlarını kullanıyoruz..dogalgaz SAMGAZ ın insaafına bırakılmış..parra parra düşünülmekte..amorti etmez tezine sıgınıyorlar ve birileri bu zamana kadar yaptırım güclerini kulllanmadı.! kullanmak istemedi.!.yollarımız kışın çamur..yazın toz..otobus durakları..bir direk ve buna baglı bir tabela altında saatte bir gelen otubusler beklenmekte..3--5 km mesafedeki fakülteye baglantımız yok 1 vasıtayla..Buyrun size kısaca bölgemizin eksikleri..bu bahse konu olan eksikleri gidermeniz durumunda ikinci kez 5 sene benden size fedaa olsun..fakat sizde birileri gibi vurdum duymaz olursanız..sandık zamanı su gibi  akıp gelir ve sandıkta gömülü kalabilirsiniz..saygılar..ve başarılar diliyorum sayın metin burmaya ..