2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Atakum'da evler otel oluyor

Atakum'da konutlarını otele çevirmek isteyenlerin başvurusu Atakum Belediye Meclisi'nce kabul edildi.


Atakum Belediyesi mayıs ayı 9. birleşimi 1. oturumu dün belediye meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi. Geçmiş toplantı özetinin okunmasının ardından başlayan meclis oturumunda 8 gündem maddesi görüşüldü. Maddeler arasında Atakum, Taflan, Altınkum, Çatalçam, Atakent, Kurupelit belediyelerinin 2008 yılı plan ve bütçe komisyonu raporları görüşüldü ve oy birliği ile kabul edildi.


Gündem maddeleri arasında yer alan bir imar plan değişikliği talebi ise mecliste Atakum'un turizm kenti olması yönündeki hedefleri yeniden gündeme getirdi. Atakum ilçesi sınırları içerisinde bulunan bir konutun mevcut inşaat hakkına hiçbir ilave getirilmemesi koşuluyla 'otel kullanımının eklenmesi' şeklindeki imar planı değişikliği İmar Komisyonu tarafından meclise sunuldu. Komisyon Başkanı Metin Tiryaki tarafından yapılan bilgilendirmenin ardından meclise sunulan değişiklik oy birliği ile kabul edildi.


Atakum'u bir turizm kenti haline getireceklerinin altını çizen Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, kendilerine gelecek olan bu tarz taleplere her zaman sıcak bakacaklarını kaydetti. Başkan Burma, "Yatırımcılarımıza yardımcı olacağız. Kötü yapılaşmaya katiyen izin vermeyeceğiz. Mevcut konutların pansiyona, otele dönüştürülmesi biçimindeki teklifleri önemle inceleyecek ve değerlendireceğiz. Gelecekte bu bölgede bulunan konutların büyük kısmı turizm geliştikçe otel veya pansiyon haline gelecek" dedi.


Burma, Atakum'u bir turizm kenti haline getirmenin sadece Atakumluların bir meselesi olmadığını da sözlerine ekledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2009 Cuma 18:34:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mkc IP: 88.230.126.xxx Tarih : 8.05.2009 22:01:43

selam degerli okur arkadaşlar..1 konuyu burda acıklamadan gecemiyecem..sayın METİN BURMA bey cok geniş düşünen bir başkan olması hasebiyle bunu yazmak durumundayım..Samsun sınırları içinde kurupelit mıntıkasına kadar  yol ortasındaki direklere asılan flemalar herne hikmetse yine eski zamanlardaki gibi kurupelit sınırında sonlandırılmıştır..bunun gerekcesini sayın başkan acıklaması gerekmektedir..eski başkan ADEM BEKTAŞ ve yusuf ziya beylerde seçimden önce tüm hizmet ve hürmetleri kurupelit sınırında sonlandırıyorlardı..şimdik ne anladık başkan değişiminden..ALTINKUM yine yetim yinede yetim bırakılıyor.!!Bilindigi üzere dogalgaz kurupelit sınırında..orta refuj düzenlemesi kurupelit sınırında.. aydınlatma ve cevre düzenlemeleri kurupelit sınırında..eee herşey kurupelitte sonlanacaksa bizi ATAKUM ve Büyükşehir seçimlerine neden zorladınızyaa. .saygılar..