6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Atakum'da geri dönüşüm çalışmaları

Atakum Belediyesi tarafından, ambalaj atıklarının tekrar ekonomiye kazandırılması için geri dönüşüm ekibi oluşturuldu.
Atakum Belediye Başkanı Adem Bektaş başkanlığında meclis salonunda düzenlenen toplantıda, geri dönüşüm ekibi tarafından vatandaşlara broşür ve mavi çöp poşeti dağıtılması kararı alındı.

Çevre mühendislerinden oluşan ekip, pilot bölge olan Denizevleri ve Cumhuriyet mahallelerindeki bütün evleri tek tek ziyaret ederek geri dönüşümün önemini anlatacak. Geri dönüşüm ekibi, vatandaşlara 'Geri Dönüşüm Nedir', 'Neden Geri Dönüşüm', 'Geri Dönüştürülebilinir Ambalaj Atıkları', 'Geri Dönüşümün Faydaları' gibi konulara ışık tutan broşür ile karton, plastik, cam ve metal gibi atıkların konulması istenilen özel mavi çöp poşeti dağıtacak.


Cam şişenin 4 bin yıl, plastiğin bin yıl gibi sürede doğadan yok olduğunu hatırlatan Atakum Belediye Başkanı Adem Bektaş, "Geri kazanılan kaynaklarımız Atakum'a yeşil alan, kaldırım, yol ve alt yapı çalışması olarak geri dönecek. Daha yeşil bir çevre için mavi poşetler dağıtıyoruz. Bu poşetlere kağıt, karton, plastik, cam ve metal (kola kutusu) gibi atıkların biriktirilmesini rica ediyoruz" dedi

İha
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2008 Perşembe 15:23:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?