6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Atakum'da orman kadastro çalışması

Atakum ilçesinde yapılan ve Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından da onaylanan orman kadastro çalışması, belediye binasındaki ilan panosuna asıldı.


İl Çevre ve Orman Müdürlüğü Atakum, Altınkum, Kurupelit ve Atakent'te daha önce yapılmayan orman kadastro çalışmalarını tamamladı. Yapılan çalışma tamamlanarak Çevre ve Orman Bakanlığı'na gönderildi. Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından onaylanan çalışma dosyasının Atakum'u içeren bölümü, Belediye Başkanı Adem Bektaş'a teslim edildi. Teslim edilen yeni çalışmayı vatandaşların da incelemesi için 6 ay süreyle Atakum Belediyesi'ndeki ilan panosuna asıldı.


Konuyla ilgili bir açıklama yapan Atakum Belediye Başkanı Adem Bektaş, yeni düzenlemeyi vatandaşların incelemesi için 6 ay süreyle belediye binasındaki ilan panosuna astıklarını, askı süresinin sona ermesiyle birlikte yapılan orman kadastro çalışmaları kesinleşmiş olacağını ve yapılacak her türlü imar planı çalışmalarında yeniden düzenlenen bu sınırların dikkate alınacağını kaydetti. Bektaş, 6 ay süreyle asılı kalacak olan yeni uygulamaya itirazı olan vatandaşların Kadastro Mahkemesi'ne; tespitle ilgili itirazları olanların ise 10 yıl içinde Asliye Hukuk Mahkemelerine itiraz edebileceklerini dil getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2008 Cuma 13:26:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?