2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Atakum'da yeni piknik alanı

Atakum Belediyesi, Altınkum'da bulunan Çakırlar Korusu'nu Çevre ve Orman Bakanlığı'ndan 5 yıllığına kiraladı.


Geçmiş yıllarda Samsunluların piknik yapmak için vazgeçilmez adresi olan ve son yıllarda atıl vaziyette kalan Çakırlar Korusu piknik alanı, kiralama işleminin ardından Atakum Belediyesi tarafından bakıma alındı.

Belediyeye bağlı Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri 23 bin metrekarelik alanda temizlik, bakım onarım ve rekreasyon çalışmalarına başladı. Eski büfeleri, dükkanları, oturma ve oyun gruplarını söken, çimleri budayan ve genel temizlik çalışmalarını yapan ekipler aynı zamanda da kene ve diğer haşerelere karşı da ilaçlama yaptı. Piknik alanının ışıklandırma ve elektrik aksamı ile ilgili sorunları da elden geçiren ekipler, Samsunluların rahat ve sorunsuz bir şekilde pikniklerini yapabilmeleri için çalışmalarına hız verdi.


Geçmişte olduğu gibi bundan sonra da Samsunluların Çakırlar Korusu'na gelerek güzel vakit geçireceklerini ifade eden Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, Atakum'un güzelliklerine bir yenisini daha kazandırmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti. Burma, "Çakırlar piknik alanının Orman Bakanlığı'nın ihalesine girerek kiraladık. Burası Samsun için çok önemli bir piknik alanı. Atakumlulara bundan sonra çok güzel mekanlar hazırlayacağız, derleyeceğiz. Bu anlamda vatandaşlarımızın hoş bir tercihi olacak" dedi.


Çakırlar Korusu'nda bu yıl öncelikli olarak temizleme çalışmalarını bitirmeyi planladıklarını kaydeden Başkan Burma, "Bu yıl temizleme, iyileştirme çalışmaları olacak. Seneye çok önemli düzenlemeler ve projelerle güzel bir mesire alanı meydana getireceğiz. Çakırlar gelecekte Samsun'un çok önemli, görülmesi gereken yerlerinden birisi olacaktır. Doğayı bozmadan yapacağımız çalışmalarla, alabildiğine doğayı yaşamak isteyenlerin vazgeçilmez adresi Çakırlar olacaktır" diye konuştu.
Ayrıca temizlik, bakım ve onarım çalışmalarının ardından Atakum Belediyesi yönetimindeki Çakırlar Korusu'nda ilk etkinlik de 12 Temmuz 2009 Pazar günü yapılacak. Çakırlar Korusu, "9. Karadeniz Samsun Kadırga Şenliği"ne ev sahiplik yapacak.

İha
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2009 Çarşamba 17:17:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?