2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Atakumlu sağlığa para vermeyecek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Atakum Belediye Başkan adayı Metin Burma, "Sağlık hizmetleri ücretsiz olacak.

Atakumlulara eşit, yaygın yani ulaşılabilir ve öncelikle koruyucu sağlık hizmetleri sunmak istiyoruz" dedi.
CHP Atakum Belediye Başkan adayı Metin Burma, Atakum'da yeni dönemde hayata geçirilecek olan sosyal projeler hakkında bilgi verdi. Burma, sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde Atakum'da eğitim, sağlık, kültür, spor ve sosyal etkinlikler kapsamında birbirinden güzel ve modern projeleri hayata geçireceklerini belirtti.
Atakum'un kendi döneminde olduğu gibi altın çağını yaşayacağını kaydeden Burma, sosyal projeler başlığı altında, sağlık alanında yapacağı çalışmalar hakkında açıklama yaptı. Sağlığın korunmasını ve geliştirilmesini bir insan hakkı olarak değerlendirdiklerinin altını çizen Burma, "Sağlığın korunması ve geliştirilmesi temel insan hakkıdır. Sağlıklı olmak, hasta olmamak ve sağlıklı bir çevrede yaşamaktır. Bu temel anlayışla Atakumlulara eşit, yaygın yani ulaşılabilir ve öncelikle koruyucu sağlık hizmetleri sunmak istiyoruz. Bunu için çeşitli hedefleri önümüze koyduk" diye konuştu.


Atakum'da yaşayan vatandaşlara yönelik bir refakatçilik sistemi geliştirmeyi planladıklarını ifade eden Burma, bu konuda eğitimli personeller yetiştireceklerini söyledi. Burma, "Sağlık hizmeti alırken zorluk çeken vatandaşlarımıza yardımcı olacağız. Onlara refakat edeceğiz. Bunu uzaman personelle yapacağız. Atakumlulara daha nitelikli sağlık hizmeti sunmak amacıyla belediyemizde sağlık birimleri kurarak, doğru tedavi merkezlerine refakatli gönderilmeleri ve gerekli takiplerinin yapılmasını sağlayacağız. Ayrıca sağlık hizmetlerinin bütüncül, hızlı ve verimli sunulmasına yönelik hemşehrilerimizin sosyo-demografik özelliklerini de içeren bir sağlık haritası oluşturacağız" şeklinde konuştu.
Sosyal herhangi bir güvencesi olmayan vatandaşlara yönelik de sağlık hizmetleri vereceklerini sözlerine ekleyen Burma, şöyle konuştu: "Sosyal güvencesi olmayanlara muayene ve tedavi sağlık hizmeti sunacağız. Bunu yaparken bir kuruş ücret almayacağız. Atakumluların şeker hastalığı, yüksek tansiyon, kalp ve damar hastalıkları, aşırı kilo, bebek ve çocuk gelişimi, bulaşıcı hastalıklar gibi yaşayacakları sorunlara yönelik düzenli aralıklarla toplantı, etkinlik ve bilgilendirme çalışmaları yapacağız. Sağlık kuruluşları ile işbirliği içinde gerçekleştirilecek taramalarla ücretsiz sağlık hizmetini Atakumluların ayağına getireceğiz."


Sağlık alanında yapılacak olanların tam anlamıyla bir sosyal belediyecilik ilkesi olduğunu vurgulayan Burma, Atakum'da sağlık sorunlarını asgariye indirecek çalışmalara imza atacaklarını belirtti. Yaşlılara da evinde bakım hizmeti vereceklerini ifade eden Burma, "Gezici sağlık aracı ile sağlık hizmetleri geniş bir alana yayılan tüm hemşehrilerimizin ayağına kadar ücretsiz olarak getirilecektir. Günün 24 saati hazır can kurtaran aracı ile sağlık hizmeti, hasta nakil ve refakati sağlanacaktır. Evde bakıma ihtiyacı olanlara, yaşlılarımıza, personelimiz ve gönüllü çalışmak isteyenlerle birlikte evde bakım hizmeti verilecektir. Sosyal güvencesi olup da, kapsama girmeyen sağlık sorunlarında dar gelirli vatandaşlarımıza ayni ve nakdi destek sağlanacaktır" dedi. Burma, tüm çalışmaların demokratik kitle örgütleri, sağlık kuruluşları ve sağlık alanında çalışan işletmelerle gerekli işbirliği içinde belediyenin öncülüğünde gerçekleştirileceğini de sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Mart 2009 Salı 16:35:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?