2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Atakum'un 5 yılı mercek altında

Atakum Belediyesi mayıs ayı meclis toplantısında CHP grubu, belediyenin 2004-2009 yılları arasındaki harcamalarının araştırılması meclise önerge sundu.

AK Parti ve MHP'nin de desteklediği önerge oy birliği ile kabul edildi.
Atakum Belediyesi mayıs ayı meclis oturumu Atakum Belediye Başkanı Metin Burma başkanlığında Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Oturumda 12 gündem maddesi görüşüldü. Atakum Belediyesi'nin 2008 yılına ait mali bilançolarının da meclis üyelerine sunulduğu toplantıya CHP'li meclis üyelerinin sunduğu önerge damgasını vurdu.

Meclisteki CHP grubu üyelerinin imzasını taşıyan önergede, Atakum Belediyesi'nin geçmiş 5 yıllık hesaplarının incelenmesi için bir komisyon kurulması talep edildi. Meclis Başkanı Metin Burma'ya sunulan önergeye AK Parti ve MHP'liler de destek verdi.

BURMA: "HALKIN PARASINI ÖDEYECEĞİZ"
Konuyla ilgili görüşlerini bildiren Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, araştırma komisyonlarının herhangi bir siyasi amaç için kurulmasının talep edilmediğini belirterek, "Komisyon talebi siyasi bir amaç taşımamaktadır. Tüm gruplar komisyonlarda yer almalı ve meclise, halka doğru tespitler sunmalıdır. Karma komisyon olur ve tüm gruplar üye verirse iyi sonuçlar elde ederiz. Çünkü bizler halkın parasını ödeyeceğiz, bunun bilincinde olalım. Ödenecek rakamlar konusunda ben emin değilim, bu nedenle de durum iyiden iyiye incelenmelidir" dedi.


Önergeye ilk etapta destek vermeyen ve araştırmanın uzman bir komisyon tarafından yapılmasını talep eden AK Parti grubu daha sonra önergeyi ileriki zamanlarda kapatılan belediyelerle ilgili de araştırma yapılmasını isteyerek kabul etti. AK Parti grubunun bu önerisine Başkan Burma, "İstediğiniz zaman böyle bir önergeyi meclise sunabilirsiniz" diyerek cevap verdi. MHP grubu da mevcut iddiaların objektif olarak kamuoyuna açıklanması adına sunulan önergeye destek vereceklerini açıkladı.


Daha sonra meclis oy birliği ile 5'er kişilik iki araştırma komisyonunun kurulmasını kararlaştırdı. Meclis tarafından oluşturulan Teknik Komisyona CHP'den İbrahim Timur, İbrahim Saraç ve Metin Tiryaki, AK Parti'den Sezai Erbil, MHP'den Ünal Kaygusuz seçilirken, Mali Komisyona ise CHP'den Şennur Koçer, Coşkun Mutlu, Yaşar Sungur, MHP'den Cemalettin Kola, AK Parti'den de Onur Kahvecioğlu seçildi. Komisyonların bu hafta içerisinde toplanacağı bildirildi.

ÖZTÜRK'TEN ZİYARET
AK Parti Samsun Milletvekili Fatih Öztürk, Atakum Belediye Başkanı Metin Burma'yı makamında ziyaret etti. Burma'ya yeni görevinde başarılar dileyen Öztürk'e ziyareti sırasında AKP Atakum İlçe Başkanı Hüseyin Dereli, AKP İlkadım İlçe Başkanı Hüseyin Kunmaz da eşlik etti. Öztürk'ün ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Burma, "Ziyaretiniz için teşekkür ederim. Bu belediyenin kapıları sizlere her zaman açıktır" dedi.
 

İha
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2009 Pazartesi 18:14:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?