2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Atalay esnafın sorunlarını dinledi

CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Atalay, "Sanayi ve çarşılar kuş uçmaz, kervan geçmez diyarlara dönüştü" dedi.


Seçim çalışmalarını sürdüren Mehmet Atalay, seyyar satıcılarla bir araya geldi. Seyyar satıcıların geçim derdi çektiğini çok iyi bildiklerini belirten Mehmet Atalay, bu güne kadar vaat edilenlerin yerine getirilmediğini, seyyar satıcıların itilip kakıp horlandığını söyledi.

Mevcut yönetime yüklenerek Samsun'u işsizler kenti, yoksullar kenti yaptıklarını öne süren Atalay, "Geçen seçimlerde sizlerden nüfus cüzdanlarınızı isteyip 'tersanede işe yerleştireceğiz' deyip kandırdılar. Hani tersane nerde göreniniz var mı? Bir zamanlar Türkiye'nin en gelişmiş 7'inci ili olan Samsun bugün artık 35'inci sırada. Sanayi, çarşılar kuş uçmaz, kervan geçmez diyarlara dönüştü. İş yok, aş yok. Samsun'u işsizlikte, yoksullukta birinci yaptılar. Sizi 3'üncü defa kandırmak istiyorlar, sakın aldanmayın, yanılmayın. Son pişmanlık fayda etmez" dedi.
Samsun'un şube sayıları bine yaklaşan, şehir dışından gelen marketler zinciri cenneti haline geldiğine vurgu yapan Atalay, "Ekmeğini bile Samsun dışından getirip satıyorlar. Samsun'dan tek bir alışveriş yapmıyorlar. Pek çok şehir bu marketlere sınırlama getirirken, Samsun'da her mahalle ve sokağa şubeler açılmasına izin veriyorlar" diye konuştu. Atalay, iş yerlerini de ziyaret ederek vatandaşların sorunlarını dinledi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Mart 2009 Salı 16:34:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?