6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Atatürk Gençliği yürüdü

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) öğrencileri, ellerinde dev Türk bayrağı ile Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 89. yılı nedeniyle "Atatürk Gençliği Buluşması Yürüyüşü" düzenledi.

OMÜ Fen-Edebiyat Fakültesi kampüsü önünde toplanan yaklaşık 500 öğrenci, dev Türk bayrakları ile yürüyüşe geçti. Hep bir azığından 10. Yıl Marşı'nı söyleyen öğrenciler, sloganlar atarak Tahsin Tuncalı Amfi Tiyatro alanına kadar yürüdü. "Hepimiz Mustafa Kemal'in askeriyiz" şeklinde slogan atan öğrenciler, Atatürk'e olan bağlılıklarını gösterdi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Kulübü ile Öğrenci Konseyi tarafından düzenlenen yürüyüş sonrası konuşan Öğrenci Konseyi Başkanı Uğur Altınbaş, Atatürk'ün 19 Mayıs'ı gençlere armağan etmesinin öneminin kavranması gerektiğini kaydetti.

19 Mayıs gününün, Anadolu ateşinin yakıldığı ve Milli Mücadele'nin başladığı gün olduğunu vurgulayan Altınbaş, "Bu günün Türk gençliğine armağan edilmesi, Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti'nin istikbalini Türk gençliğinde gördüğünü ortaya koymaktadır. Biz Türk gençliği olarak her zaman Atatürk'ün Türk milliyetçiği çizgisinde ilerleyeceğiz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2008 Çarşamba 18:30:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?