2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Atatürk yaşasaydı Tayyip olmazdı!

CHP Samsun Milletvekili Prof. Dr. Haluk Koç, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, muhalefete sert eleştirilerde bulunarak "Atatürk yaşasaydı bunların hepsini mezara gömerdi" sözüne cevap vererek, "Bugün Atatürk yaşasaydı, Tayyip bey olmazdı" dedi.

CHP Samsun il binasında basın toplantısı düzenleyen eski Grup Başkan Vekili Haluk Koç, gündemle ilgili konular hakkında görüşlerini açıkladı ve soruları cevapladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, AK Parti Konya İl Başkanlığı kongresinde yaptığı konuşmada, muhalefete sert eleştiri de bulunarak "Atatürk yaşasaydı bunların hepsini mezara gömerdi" sözünün hatırlatılması üzerine Koç, "Atatürk olsaydı, Tayyip Erdoğan olacak mıydı, onu bilmiyorum. Başbakan'ın öfke üslubuna biz alışkınız. Başbakan, Atatürk'ü tam değerlendiremiyor. Çünkü Atatürk'ün ne düşündüğü konusunda aldığı eğitim bence çok farklı. O noktalara girersek, Başbakan'ı üzecek değerlendirmeler olacak, yine davalarına muhatap oluruz. Bugün Atatürk yaşasaydı, Tayyip bey olmazdı" diye konuştu.

'Demokrasi ve demokrat' tartışmalarına değinen Koç, "Kuşa bak, cambaza bak hikayesi devam ediyor. İnsanların gelir kaynaklarını kısacaksın, 'ben demokratım' diyeceksin, sen değilsin. Biz siyasi kurumuz. Türk Ceza Kanunu'nda yer alan her türlü fiilin, askeri personel tarafından işlenmesi halinde yeri sivil yargıdır. Parti de aynı düşünüyor. Kampanya başlatıldı. 'CHP demokrat değil, belirli güçlerin esaretinde'. Tayyip Erdoğan demokrat. Kim söylüyor bunu? Bir takım kalemler, koro halinde. Gelin işin özüne bakalım. Anayasa'nın 145. Maddesi durduğu sürece, bu düzenleme Anayasa'ya aykırı. Önce, 145. maddeyi değiştir, sonra bunu yap. Yasal, hukuki olsun. Sahte demokrasi, sahte demokratlık nutuklarına benim karnım tok" şeklinde konuştu.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun yapısına değinen Koç, "Kurulun bir prosedürü olmalıdır. Siyasetin dışında, o mesleğin gerektirdiği yargı ve yargıç bağımsızlığını sağlayacak şekilde yapılandırılmadır" görüşünü açıkladı.
Fındık kararnamesini eleştiren Koç, fındık üzerinde oyunların oynandığını, oyunu yazanların yurt dışında olduğunu, yazarlara Türkiye'de fiyat veren aktörlerin olduğunu, peşine alivre yapanların geldiğini, fiyatları düşürmeye çalışanların ortaya çıktığını, kandırılanın ise yoksul Karadenizli olduğunu belirtti. Koç konuşmasında, Samsun'la ilgili Kumköy Hidroelektrik Santrali'nin devriyle ilgili fiyat düşüklüğü, Havza-Merzifon ilçeleri arasındaki duble yolun çökmesi, Raylı Sistem, Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kenan Şara'nın raylı sistemle ilgili sivil toplum örgütlerine yönelik açıklamalarına da tepki gösterdi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2009 Cumartesi 17:08:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Muhittin YILMAZ IP: 88.232.239.xxx Tarih : 18.07.2009 19:08:56

Sayın Koç cok hakli, Ataturk yasasaydi ( keske yasasaydi ) Tayyip bey olmaz - olamazdi. Fakat gozden kacirdigi bir sey daha var kendisi de sayın Baykal da olmazdı. Ayrıca kendi adını kalkan olarak kullanıp cesitli kulisler yapanlar da olmazdı. Haksiz hakli olmaz adalet guclunun yaninda olmazdi...Ah keske yasasaydi...