4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Atatürk'ün 129. doğum günü

ATATÜRK'ÜN 129. DOĞUM GÜNÜ PASTASI KESİLDİ

Samsun'da, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında Mustafa Kemal Atatürk'ün 129. doğum günü pastası kesildi.

Samsun Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi'nce, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 129. doğum günü dolayısıyla, Kurtuluş Savaşı'nın başlangıcının 91. yılında 11. kez doğum günü pastası hazırlandı. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen kutlama programında sunucunun anonsuyla Vali Hasan Basri Güzeloğlu, eşi Ayşe Güzeloğlu, Garnizon Komutan Vekili Kurmay Albay İbrahim Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve eşi Semiha Yılmaz ile Baro Başkanı Necat Anıl, pastanın bulunduğu sahneye çıktı. Daha sonra 10. Yıl Marşı eşliğinde üzerinde, Atatürk'ün "19 Mayıs 1919 İşte Benim Doğum Günüm" sözlerinin yer aldığı Bandırma Vapuru figürlü pasta, Ayşe Güzeloğlu ve Semiha Yılmaz tarafından kesildi. 60 kilo ağırlığında, 2 metre uzunluğundaki pastasının Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na götürüldüğü öğrenildi.

Pastanın kesilmesinin ardından yapılan havai fişek gösterisiyle gökyüzü şenlendi. Meydanı dolduran binlerce Samsunlu, havai fişek gösterisini 10 Yıl Marşı eşliğinde coşku içinde izledi.

Havai fişek gösterisinden sonra konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, bu sene Atatürk'ün 11. kez doğum günü pastasını kestiklerini söyledi. Yılmaz, "19 Mayıs şehri Samsun'u, dünyanın en gelişmiş şehirlerinden biri yapmak için çalışıyoruz" dedi ve mikrofonu Vali Hasan Basri Güzeloğlu'na verdi.

Vali Güzeloğlu ise 19 Mayıs tarihinin Samsun için öneminden bahsetmesinin ardından Mersin Valiliği'ne atanması dolayısıyla Samsunlulara veda etti. Güzeloğlu, "Valiniz olarak bu mutluluğu 4 yıldır sizlerle beraber yaşıyorum. Samsun'a hizmet etmenin gururu ve mutluluğu içindeyim. Ancak, Mersin Valiliği görevine atanmam dolayısıyla bu benim sizlerle son bayramım. Hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Allah'a ısmarladık" diye konuştu.

Konserin ardından ünlü sanatçı Funda Arar sahneye çıktı. Arar, seslendirdiği parçalarla kalabalığı coşturdu.

ATATÜRK'ÜN 129. DOĞUM GÜNÜ PASTASI KESİLDİ
ATATÜRK'ÜN 129. DOĞUM GÜNÜ PASTASI KESİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2010 Çarşamba 21:34:03
Güncelleme :19 Mayıs 2010 Çarşamba 22:25:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?