6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

'Atık Abi' yeniden yollarda

“Atık Abi” olarak özellikle çocukların gönlünde taht kuran proje GEKAP, çalışmalarını hızlandırıyor.


Gazi Belediyesi tarafından hayata geçirilen Geri Kazanım Projesi (GEKAP) çalışmalarını sürdürüyor.

Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği kapsamında sürdürülen çalışmalarda 9 Eylül 2008 tarihinde imzalanan protokol ile önemli bir yol kat ettiklerini söyleyen Gazi Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım, Güzeldere Mahallesi'nde kurulan katı atık ayrıştırma tesislerinin çalışmalara devam ettiğini belirtti.

Belediye sınırları içerisinde kontrollü bir şekilde sürdürülen çalışmaların daha hızlı şekilde devam edebilmesi vatandaşların da bu konuda duyarlılık göstermesi gerektiğine değinen Başkan Kaldırım, “Geri Kazanım Projesi kapsamında bir firmayla imzalanan protokolün sonucunda çalışmalar hızlandırılmış şekilde devam ediyor.

Geri kazanımın önemine değinilen eğitim çalışmalarının yanı sıra toplama poşetlerinin dağıtılacağı çalışmalar geri kazanılabilen ürünlerin kaynağından toplanmasıyla ve son olarak da değerlendirilmesiyle devam edecek. Bu anlamda her çalışmamızda bize sonsuz destek veren ve projelerimizi büyütüp daha geniş kitlelere ulaştırmamızı sağlayan Gazililerden bu projeye de destek vermesini bekliyoruz” diye konuştu

İha
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2008 Salı 17:01:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?