4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Atık su için çalışmalar başladı

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (SASKİ), Kanalizasyon Master Planı bünyesinde yapmayı düşündüğü Atıksu Arıtma Tesisi için Avrupa Yatırım Bankası ile kredi görüşmelerini sürdürüyor. Proje kapsamında, Atakum Sahili’ne kanalizasyon akmasını önlemek için, Atakum Beldesi ile şehir merkezinde arasındaki kısma boru döşeme çalışmasına başladı.

Kurupelit, Atakent ve Atakum Beldeleri’nin kanalizasyonlarını gübre fabrikası yanında yapılacak olan Atıksu Arıtma Tesisi’ne taşıyacak boru hattı döşeme çalışmasının, Köy Hizmetleri 12. Bölge Müdürlüğü ile Serbest Bölge arasındaki kısmına başlandı. İhaleyi kazanan Siyahkalem Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limitet Şirketi, bugün SASKİ Genel Müdürü Coşkun Öncel’in de katılımı ile kurban keserek çalışmaya start verdi.

Batıpark’ta başlayan çalışmayla ilgili bilgi veren Genel Müdür Öncel, 1.7 trilyon liralık çalışmanın 5 ay içinde tamamlanacağını söyledi. Samsun Kanalizasyon Mastır Planı çerçevesinde Kurupelit Beldesi’nden başlayıp, 26 kilometrelik bir kolektör hattı ve 5 adet terfi merkezi vasıtası ile Samsun’un kanalizasyonunun Gübre Fabrikası yanında yapılacak olan Atık Su Arıtma Tesisi’ne taşınacağını açıklayan Öncel, "Bu proje kapsamında Kurupelit Beldesi’nden Atakum Beldesi’ne kadar yapılmış boru hattı ile kanalizasyon, Köy Hizmetleri 12. Bölge Müdürlüğü arkasından denize deşarj ediliyor. Köy Hizmetleri 12. Bölge Müdürlüğü ile Mert Irmağı arasındaki yaklaşık 4 kilometrelik kısmın, Köy Hizmetleri 12. Bölge Müdürlüğü ile Serbest Bölge arasındaki 2 bin 100 metrelik 1. bölümünde boru döşenme çalışmalarına başlandı. Bu çalışma çerçevesinde bin 200’lük boru 2 bin 100 metre, binlik boru da bin 89 metre döşenecek. İhaleyi alan firma, çalışmayı 5 ayda tamamlayacak" dedi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi dahil Kurupelit, Atakent ve Atakum Beldeleri’nin kanalizasyonlarının Köy Hizmetleri 12. Bölge Müdürlüğü önündeki deşarj ünitesinden denize boşaltıldığını ifade eden Coşkun Öncel, "Serbest Bölge ile Mert Irmağı arasındaki 2. kısmı önümüzdeki yıl içinde ihalesini yaparak tamamlayacağız. 2. kısmın da tamamlanması ile birlikte 2005 yılı sonu itibariyle Atakum sahillerine kanalizasyon akmayacak, Samsun şehir merkezinden denize kanalizasyon deşarjı son bulmuş olacak" diye konuştu.

SASKİ Genel Müdürü Öncel, Atıksu Arıtma Tesisi’nin yapımı için Avrupa Yatırım Bankası ile kredi görüşmelerini sürdürdüklerini de sözlerine ekledi.

samsun
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2004 Salı 15:43:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?