6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Atıl Tekel Binaları kiralanıyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisi, Cumhuriyet Meydanı'ndaki atıl durumdaki eski TEKEL binalarının 30 yıllığına kiralanmasına karar verdi.


Büyükşehir Belediyesi Meclisi 2008 yılı eylül ayı 16 birleşimi 1. oturumu Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, Bakanlar Kurulu kararıyla yapılan anlaşmalar gereği Büyükşehir Belediyesi'ne tescillenen ve Kamulaştırma Kanunu'nun 30. Maddesi gereği Büyükşehir Belediyesi adına devir işlemi başlayan TEKEL binalarının, Samsun Koruma Kurulu tarafından onaylanan projesine uygun hale getirilmesi için Büyükşehir Belediyesi'nin bütçe imkanlarının imkansız olduğuna dikkat çekildi. Daha önce binaların önündeki alana bina yapımı konusu gündeme gelen şehrin merkezindeki TEKEL binalarının atıl durumdan kurtarılması, restore edilip 30 yıllığına kiralaması ve daha sonra Büyükşehir Belediyesi'ne devri oylandı ve kabul edildi.


Daha önce Atakum Belediyesi ile Büyükşehir belediyesi arasında tartışmalara neden olan gündem maddeleri komisyon raporları doğrultusunda kabul edildi. Atakum Beldesi Küçükkolpınar ve Mevlana Mahallelerinde mevcut 'Şehit Pilot Yüzbaşı Tunç Fidaner Caddesi'nin 'Seyran Caddesi' olarak, İlkadım Beldesi Kale Mahallesi'nde mevcut Yan Sokağın 'Şehit Pilot Yüzbaşı Tunç Fidaner Sokağı' olarak değiştirilmesi onaylandı.


Bu arada, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, CHP Grup Başkan Vekili Cemal Ulusoy'u gündem maddeleri görüşülürken basın mensuplarına toplantı sırasında gösteri yapmakla itham etti. Ulusoy da buna tepki gösterdi.

İha
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2008 Cuma 19:04:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?