2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Atlama şampiyonası başladı

19 Mayıs Gençlik ve Spor Haftası Atlama Şampiyonası Samsun'da başladı.

Samsun Olimpik Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi'nde yapılan şampiyonaya Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Mazhar Bozdoğan, OMÜ Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. M. Bekir Selçuk, Türkiye Yüzme Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Cem Görgül, sporcular ve aileleri katıldı.

Şampiyonaya 9 ilden 18 kulüp ve 43'ü bayan toplam 75 sporcu katılıyor. Sporcular 1 ve 3 metrelerde tramplen ve kule atlayışlarında yarışacak. OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, havuzun Türkiye'nin sayılı havuzlarından birisi olduğunu ve kapalı olarak Türkiye'nin diğer illerinde böyle bir havuzun olmadığını söyledi.

Akan, "Olimpik Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi daha büyük şampiyonaların yapılması için çok uygun bir havuz. Böyle bir şampiyonanın burada yapılması çok iyi oldu. Çünkü Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Mazhar Bozdoğan beyefendi de havuzumuzu gördü. Kendisiyle havuzun çok daha büyük şampiyonalarda kullanılabileceğini konuştuk. Bu nedenle üniversite olarak yeni projeler geliştirmeyi düşünüyoruz. Önümüzdeki 1-2 yıl içerisinde ciddi bir eğitim sonunda yüzme şampiyonları çıkarmak istiyoruz. Yüzme federasyonumuz ile birlikte üniversitemiz ortak bir proje üzerinde çalışacak ve gelecek seneye uygulamaya sokmayı düşünüyoruz" dedi.

Havuzu ekonomik açıdan da değerlendiren Rektör Akan, "Biz göreve başladıktan sonra bütün kulüplere ve vatandaşlarımıza havuzu açtık. Bu havuz ne kadar çok kullanılırsa kişi başı hesap ettiğimizde maliyet o kadar düşmüş olur. Üniversite öğrencilerimize ücretsiz yüzme kursları açtık" şeklinde konuştu.

Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Mazhar Bozdoğan, tesisin Türkiye'nin 1 numaralı tesisi olduğunu söyleyerek, "Bu tesis Samsun ve Türkiye için büyük bir kazançtır. Alt yapıdan sporcularımızın yetişmesi için bunun sürekliliği lazım. Ayrıca 'Olimpik Kulaçlar Projesi' için OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan'dan destek istedik. Önümüzdeki sene üniversitemizle ortaklaşa bu projeyi gerçekleştireceğiz. Kurtuluş Savaşı'nın Samsun'dan başlaması gibi yüzmenin de Samsun'dan başlaması için bu projeyi yapacağız" dedi.

Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Mazhar Bozdoğan, verdiği desteklerinden dolayı OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan'a şilt verdi. Şampiyona iki gün sürecek.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2009 Cumartesi 19:18:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?