2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Atlı Spor Tesisi açıldı

Samsun Büyükşehir Belediyesi Atlı Spor Tesisleri'nin açılışını Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulkadir Aksu gerçekleştirdi.


Kurupelit Büyük Oyumca köyünde bulunan Büyükşehir Belediyesi Atlı Spor Tesisleri'nin açılışı törenle yapıldı. 50 bin metrekare alanda hizmet verecek olan ve 23 ahırın bulunduğu tesisin açılışında konuşan Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın onayını da alarak Samsun-Çarşamba Havaalanı yanına hipodrom yapılacağı müjdesini verdi.


Samsun'da yürütülen yatırımlar hakkında bilgi veren Bakan Mustafa Demir, alt yapı ve kentsel dönüşüm çalışmalarının sürdüğünü, katı atık projesinin tamamlandığını, raylı sistem projesinin yapım aşamasının halen devam ettiğini, limanın özelleştirilmesinde tahsis işleminde sona gelindiğini kaydetti. 2010-2011 yıllarında Samsun 17 kilometre civarında batı ve 20 kilometre civarında doğu çevre yolu olmak üzere iki adet çevreyolu kazandırılmasının planlandığın ifade eden Demir, alanlarıyla ilgili onayı verdiklerini, ihale aşamasına gelindiğini, 2010-2011 yıllarında projelerinin hayata geçeceğini belirtti.


Samsun Bölge Araştırma Hastanesi'nde yıl sonuna yetişecek vaziyette çalışmaların sürdüğünü dile getiren Bakan Demir, "Samsun'da güzel gelişmeler oluyor. Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın Genel Sekreterlik ataması yapıldı. Kuzey Anadolu'nun metropol tek büyük kenti Samsun'un, Türkiye'nin Kuzey Anadolu'dan dünyaya açılmış marka olma noktasında mesafe kat ettik" dedi.


AK Parti Siyasi ve Hukuki İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, Samsun'un artık marka kenti olarak dünya ile yarışır duruma gelmeye başladığını söyledi. Tesisle ilgili açıklamalarda bulunan Aksu, atların Türklerin geleneğinde yeri olan sadık dostları olduğunu anlatarak, sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini gördüklerini belirtti.


Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise, tesisin büyükşehir kimliği ile örtüştüğünü ifade etti. 50 bin metrekare alandaki tesisin 1 yılda tamamlandığı bilgisini veren Yılmaz, tesisteki atların yarış atı görevini tamamladıktan sonra eğitim amaçlı kullanılan atlar olduğunu vurguladı.


AK Parti Samsun Milletvekilleri Cemal Yılmaz Demir, Birnur Şahinoğlu'nun da katıldığı törende tesisin açılışı toplu halde yapıldı. Protokol üyeleri ve Bakan Demir ile Abdülkadir Aksu tesisi gezdi, atlara üzüm yedirdi.

İha
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2009 Perşembe 20:18:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?