5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Avcılara limit uyarısı

Çevre ve Orman İl Müdürü Kadir Kılıç, 2006-2007 av döneminin başladığını belirterek, ava kapalı olan alanlarda av yapılmaması ve vurulacak av hayvanı limitlerine uyulması yönünde uyarılarda bulundu. 

İl Müdürü Kılıç, bıldırcın, üveyik, ala karga, küçük karga, ekin kargası, kara leşkargası, leş kargası, saksağan, yaban domuzu avının 23 Ağustos tarihinden itibaren tüm Doğu ve Orta Karadeniz Bölgesi'nde başladığını belirtti. Bu dönemde avcılık belgesi, yivsiz tüfek ruhsatnamesi ve avlanma kartlarına sahip olanların yasal olarak avcılık yapabileceğini ifade eden Kılıç, "Belirtilen belgelere sahip olmayan kişilerin avlanmalarına yasal olarak izin verilmeyecektir. Bu belgelere sahip olan avcıların ise ava kapalı alanlarla Merkez Av Komisyon kararında belirtilen vurulacak hayvan limitlerine uymaları gerekmektedir" dedi. 

Avcıları son yıllarda ölümlere yol açan kuş gribi konusunda da uyaran Kılıç, avcıların hem kendi sağlıkları hem de toplum sağlığı açısından dikkatli olmalarını ve gerekli önlemleri almalarını istedi.
İHA
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2006 Pazartesi 17:11:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?