6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Avcılık eğitim kursu sona erdi

Samsun İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ile Vezirköprü Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen Avcılık Eğitim Kursu sona erdi. 

24 Mart'ta başlayan Avcılık Eğitim Kursu 10 günlük kurs süresi içersinde 34 saat ders gören kursiyerlere Vezirköprü İncesu köyü mevkisinde İlçe Jandarma Komutanlığı ait 200 metre atış alanında trap atışı yaptırıldı. Kurs süresi içinde katılımcılara çevrenin korunması, avcılığın tarihi, sağlık bilgisi, av silahları, ekoloji bilgisi, çevrenin korunması ve avcılıkta ahlaki değerler konusunda bilgiler verildi. Avcılık Eğitim Kursu'nun sona ermesiyle birlikte Vezirköprü Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü binasında kursiyerlere yönelik yazılı sınav yapıldı. Sınavda başarı sağlayan kursiyerlere ise sertifika verileceğini belirten Vezirköprü Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nazım Kale, "Kurs sonunda verdiğimiz bu belge her avcıya manevi sorumluluk yüklüyor. Kursiyerlerimiz aldıkları belge ile doğada daha bilinçli avlanacak. 

Her avcı ve atıcının aldığı belgenin ne kadar önemli olduğunu bilmesini istiyoruz" diye konuştu. Amaçların doğaya saygılı kursiyer yetiştirmek olduğunu belirten Vezirköprü Avcılar ve Atıcılar Dernek Başkanı Adnan Uluçay ise 35 kursiyerin katıldığı kursun sona erdiğini, bu eğitimlerle bilinçsiz avcılığı ortadan kaldırmayı hedeflediklerini ifade ederek, bütün avcıların bilinçli avcı olmasının doğal hayatın korunması açısından çok önemli olduğunu dile getirdi.

.
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2008 Cuma 11:09:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?