2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Avrupa Bilgi Yarışması elemeleri

Ortaöğretim öğrencilerinin Avrupa, Avrupa Birliği ve Türkiye'nin katılım süreci konusunda bilgi edinmeleri amacıyla 16 ilde yapılan 'Avrupa Bilgi Yarışması'nın Samsun elemeleri başladı.


Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın işbirliğiyle 16 ilde yapılan Avrupa Bilgi Yarışması'nın Samsun elemeleri Namık Kemal Lisesi Konferans Salonu'nda gerçekleştiriliyor. Ortaöğretim öğrencilerinin Avrupa, Avrupa Birliği ve Türkiye'nin katılım süreci konusunda ki bu tür yarışmalarının önemine değinen İl Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Ayrancı, "Öğrencilerin araştırma ve okumaya yönelmeleri amacını taşıyan yarışmanın gençlerin AB ve Türkiye'nin üyelik sürecini doğru bir
şekilde anlayıp yorumlaması, somut bilgilere dayanan fikirlerin geliştirmelerine olanak sağlaması beklenmektedir" dedi.


Yarışma kapsamında AB kurumları, politikaları Avrupa ve AB tarihi genişleme süreci, Türkiye'nin AB katılım süreci ve diğer aday ülkeler, Avrupa genel kültürü ve coğrafyası gibi konularda 9. sınıf öğrencilerine 15 tane soru soruldu. 2 oturum şeklinde geçen ilk eleme turunda Yeşilkent Aziz Atik Anadolu Lisesi ve İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi finale katılmaya hak kazandı. Samsun'da İlkadım, Canik ve Atakum ilçelerinden 18 ortaöğretim okulunun katılacağı elemelerin ardından 8 Mayıs tarihinde il final yarışmasının yapılacağı bildirildi. 16 ilin birincileri ise ilerleyen aylarda Ankara'da Türkiye birinciliği için yarışacağı açıklandı.

İha
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2009 Salı 16:41:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?