5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Avrupa'daki Türklerin sorunları

Avrupa Türk Birliği Federasyonu Genel Başkanı Recep Yıldırım, Avrupa'da asimile olmamış "Ben Türk'üm, Müslüman'ım" diyen 5 milyona yakın Türk'ün yaşadığını söyledi. 

Merkezi Almanya Frankfurt'ta bulunan Avrupa Türk Birliği Federasyonu'nun Genel Başkanı Yıldırım, Alperen Ocakları Samsun İl Temsilciliği'nde basın toplantısı düzenledi. Büyük Birlik Partisi (BBP) Samsun İl Başkanı Av. Abdurrahim Katipoğlu ve Alperen Ocakları Samsun İl Temsilcisi Recep Temel'in de katıldığı toplantıda, Avrupalı Türkler'in kendi aralarındaki bölünmüşlüğe dikkat çeken Yıldırım, bu bölünmüşlüğü sona erdirmeye çalıştıklarını ifade etti. 

Kendi federasyonlarının Avrupa'nın 13 ülkesinde şubesi bulunduğuna değinen Yıldırım, "Bizler yaşadığımız ülkenin hukuk kurallarına uyup Aliler Alex, Hasanlar Hans olmasın diye çalışıyoruz. Ülkemiz tarafından döviz makinesi olarak görülsek de vatanımızı çok seviyoruz. Kalbimiz Türkiye'de. Her iyi haber bizleri sevindiriyor, her kötü habere de üzülüyoruz. Türkiye'mizi yönetenler 1961 yılından beri bizim sorunlarımızla ilgilenmese de Avrupa'da asimile olmadan, 'Türk'üm, Müslüman'ım' diyerek yaşamanın onuru içindeyiz. Ancak üzüntü verici bir nokta var. Asimile olmadık fakat Avrupa genelinde 5 bin, sadece Almanya'da 3 bin 620 Türk derneği var. Bu derneklerin hiçbiri birbiriyle gönül bağı içinde değil. Hepsinin bir siyasi bağlantısı var. Bunları aşmak gerekiyor. Bu bağlantılar oradaki Müslüman Türk'ün biraraya gelmesine engeldir" dedi. 

Yıldırım, Türkiye'nin Avrupa Türklüğü'ne sahip çıkması gerektiğine de işaret etti. Her hükümetin hayati önem arz eden meselelerle ilgili vaatlerde bulunduğunu ancak neticelendirmediğini açıklayan Yıldırım, şunları söyledi: 

"Konsolosluk kapılarında oluşan kuyruklar, pasaport harçlarının devamlı arttırılması bizleri mağdur etmektedir. İzin yolu çile yolu olmaktadır. Vatanımız Türkiye'mizi gezmek, görmek, huzurlu ve güvenli bir tatil yapmak amacıyla yollara düşen Avrupalı Türkler, her defasında aynı perişanlığı çekmektedir. Bu çileler sona erdirilmelidir. Avrupa'daki Türkler'in gücü Türkiye'nin gücüdür. Ülkemiz bu gücünün farkına varmalıdır."
İHA
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2006 Perşembe 17:06:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?