6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Avukatlar Günü

Samsun Barosu Başkanı Ahmet Gürel, bir ülke için en büyük tehlikenin adalet ve yargıya olan inancın sarsılması olduğunu belirterek, "Yargı yetkisini Anayasa'dan kaynaklanan güçle, Türk milleti adına kullanmaktadır" dedi. 

5 Nisan Avukatlar Günü etkinlikleri kapsamında açıklama yapan Gürel, son birkaç yıldır ülke gündemini hukuki konular ve tartışmaların öncelikli olarak yer aldığına dikkat çekti. Yargının son derece önemli işlevsel bir görev ve yetkiye sahip bulunduğunu ve yargı yetkisini Anayasa'dan kaynaklanan güçle Türk milleti adına kullandığını ifade eden Gürel, "'Adalet mülkün temelidir' özdeyişi bu yetki ve görevin önemine çok veciz bir şekilde ortaya koymaktadır. Öyleyse bir ülke için en büyük tehlikelerden birisi adalet ve yargıya olan inancın sarsılmasına yol açacak davranışlarda bulunulması ve yargı kararlarının gereklerinin yerine getirilmemesidir" diye konuştu. 

Demokrasi anlayışının yerleştiği ve geliştiği ülkelerde parti kapatma davalarına çok istisnai koşullarda gündeme geldiğini belirten Gürel, "Adil ve demokratik bir seçimle halkın desteğini almış bir partinin hukuk yoluyla kapatılmasını özü itibariyle benimsememekle birlikte Anayasa'nın ve yasaların kendisine verdiği görevin gereğini yapan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın yapmış olduğu bu görev nedeniyle hak etmediği ölçüde eleştirilmesini de doğru bulmamaktayız" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2008 Cumartesi 14:12:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?