2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Aydınlatmaya 1 milyon 110 bin TL

Canik Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, halkın gece güvenli bir şekilde cadde ve sokaklarda dolaşmaları için 5 yıl içinde 1 milyon 110 bin TL'lik yatırım yaptığı bildirildi.


'Sosyal belediyecik' anlayışı içerisinde Caniklilerin hayatının kolaylaştırılması adına ne gerekiyorsa yapıldığını dile getiren Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Canik'te 5 yıl içerisinde belediyenin kendi imkanları aydınlatmaya 900 adet direk, armatür ve kablo ile 1 milyon 110 bin TL'lik yatırım yaptığına dikkat çekti. Canik'te, görüntü kirliliğinin önüne geçilmesi adına TEDAŞ'ın elektrik tellerini yeraltına alınması ile ilgili 8.5 milyon TL'lik yatırım yaptığını belirten Başkan Osman Genç, "İlçemizde karanlık sokak kalmaması adına aydınlatma çalışmalarımız devam ediyor. Sokakların aydınlatılması ile sokaklarımızda yaşanacak olumsuzlukların önüne geçilebileceği gibi, halkımızın gece geç saatlerde sokaklarda rahat ve güvenli bir şekilde dolaşmalarını sağlamaktadır. Mekke Caddemizde yaptığımız hem çevre düzenleme hem de aydınlatma ile halkımız gönül rahatlığı içerisinde aileleriyle birlikte gezintisini yapabilmektedir" dedi.


İlçede, aydınlatma çalışmalarının yolların yoğunluğu dikkate alınarak yapıldığını belirten Başkan Genç, "Mekke, Ulus ve Selahattin Eyyubi gibi ana caddelerimiz, ilçemizde bulunan park ve bahçeler, mezarlıklarımız ile aydınlatılması gereken sokaklarımıza son bir yıl içerisinde 200 bin TL tutarında aydınlatma direği ve armatür takıldı. Hedefimiz imkanlarımız dahilinde ilçemizde karanlık sokak kalmaması. Bunun içinde Fen İşleri Müdürlüğümüz, yaptığı planlama çerçevesinde çalışmalarını sürdürüyor" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2009 Perşembe 13:24:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?