2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Ayın öğrencisi seçildi

AYIN ÖĞRENCİSİ SILA AKARÇAY

"Türkiye Okuyor Kampanyası" çerçevesinde Samsun'da kasım ayının en çok kitap okuyan öğrencisi 15 yaşındaki Sıla Akarçay seçildi.

Samsun Gazi İl Halk Kütüphanesi'nden Kasım ayı içerisinde en çok kitap alarak okuyan Atatürk Anadolu Lisesi 10/C sınıfı öğrencisi Sıla Akarçay'a Kütüphane Müdürü Türkan Koca tarafından kitap hediye edildi.

Kitap okumanın hayatında önemli bir yeri olduğunu söyleyen Sıla Akarçay, "Okuma alışkanlığını ablam sayesinde kazandım. Küçüklüğümden beri her sabah uyandığımda ablamla birlikte kitap okuruz. Okuma alışkanlığımın başarıma büyük katkıları oldu. Atatürk Anadolu Lisesi'nde okuyor olmam da okuma alışkanlığımın etkisi çok büyük. Gazi Halk Kütüphanesi de bu alışkanlığı kazanmamda önemli bir etkendi" dedi.

Ailelerin kitap okuyarak çocuklarına örnek olması gerektiğinin altını çizen Gazi İl Halk Kütüphanesi Müdürü Türkan Koca, "Çocuğunuz sizi hem eğlenip iyi vakit geçirmek hem de bilgi ve kültür edinmek için okurken görsün. Böylece çocuğunuz okumanın önemli ve eğlendirici bir etkinlik olduğunu sizden görecektir. Unutmayın, çocuklarınızın üzerinde söylediklerinizden daha çok yaptıklarınız etkilidir" diye konuştu.

AYIN ÖĞRENCİSİ SILA AKARÇAY
İHA
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2009 Salı 15:10:04
Güncelleme :8 Aralık 2009 Salı 15:19:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?