2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Ayın okuyucusu seçildi

Samsun Gazi İl Halk Kütüphanesi'nden mayıs ayı içerisinde 10 kitap alıp okuyan Moğolistanlı Purevmaa Batbaatar isimli öğrenci herkese örnek oldu.


Ankara Üniversitesi Türkçe ve Yabancı Dil Araştırma ve Uygulama Merkezi (TÖMER) Samsun Şube Müdürlüğü'nde Türkçe eğitimi alan 19 yaşındaki Purevmaa Batbaatar, Gazi İl Halk Kütüphanesi'nden mayıs ayı içerisinde 10 kitap alıp okudu. 'Türkiye Okuyor Kampanyası' kapsamında Gazi İl Halk Kütüphanesi'nce düzenlenen ayın okuyucu ödül töreni kapsamında 10 kitap alıp okuyarak mayıs ayı okuyucu seçilen Moğol öğrenci Batbaatar, Kütüphane Müdürü Türkan Koca tarafından Canan Tan'ın 'Piraye' adlı roman kitabıyla
ödüllendirildi. Ödülü alan Purevmaa Batbaatar, "Kitap okumak Türkçe öğrenmemizi daha kolaylaştırdı. Moğol-Türk Lisesi'nde okudum. Derslerin hepsi Türkçe ve İngilizce'ydi. Buraya gelmeden önce Türkçe'yi az da olsa biliyordum. TÖMER'de 8 aydır Türkçe dersi görmekteyim. Türkiye'de elektrik elektronik mühendisliği bölümünü okumak istiyorum. Kütüphanede sağlanan imkanlar çok iyi" dedi.


Kütüphanelerinin, insanların geldikleri ülke ya da eğitim düzeylerine bakmaksızın toplumun her kesimine ve yaş grubuna açık olduğunun altını çizen Koca, kitap okuma azminden ötürü Moğol öğrenciyi tebrik etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2009 Salı 16:25:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?