6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Ayşenur kalemi ayaklarıyla tutuyor!

Samsun'da geçen yıl eğitim-öğretime büyük bir heyecanla başlayan ortopedik engelli kolları olmayan, ayaklarıyla kalem tutan azmiyle örnek olan Ayşenur Kozal, arkadaşlarıyla ders başı yaptı.


2007-2008 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla, Canik beldesindeki Kocatepe İlköğretim Okulu'na en büyük hayali olan 'okumayı' gerçekleştirmek için ailesi tarafından kayıt ettirilen doğuştan iki kolu olmayan, sol bacağı ise sağ bacağından 15 santimetre kısa olan 8 yaşındaki Ayşenur Kozal, 43 kişilik 1-D sınıfında engelli olmayan arkadaşlarıyla aynı sırayı paylaşarak eğitim öğretim hayatında 1 yılı geride bıraktı.

İnşaat işçisi olan Salih ve ev hanımı olan Emine Kozal çiftinin doğuştan ortopedik engelli kızları minik Ayşenur, okuma sevgisini, yaşayacağı zorluğa rağmen yerine getirerek bu yıl ikinci sınıfa geçti. Annesi Emine, kız kardeşi Esma ile birlikte okula gelen Ayşenur, okulun ilk günü olması nedeniyle yaşanan kargaşada ezilmemek için annesiyle birlikte arkadaşlarını kenardan izledi. Ant içen arkadaşlarına okulun duvarının dibinde eşlik eden Ayşenur, öğrenciler sınıflarına girmesiyle birlikte 2-D sınıfına koştu.

Geçen yıl hayırsever vatandaşlar tarafından özel yaptırılan sırasına oturan Ayşenur, arkadaşlarıyla sohbet etti. Arkadaşlarının yanına giden minik öğrenci, burada birbirlerine sarıldılar ve ne kadar özlediklerini dile getirdiler. Arkadaşları tarafından çok sevilen minik Ayşenur, okulun ilk günü olması nedeniyle tüm öğrenciler gibi yeni gelen arkadaşlarıyla tanıştı. Kolları olmaması, yazılarını sağ ayağıyla yazması, ayağının da sakat olması nedeniyle büyük zorluklar çeken Ayşenur, geçen yılı başarıyla tamamlayıp ikinci yılında da aynı azmi göstererek başarı elde etmeyi bekliyor.

Geçen yıl biraz zorlandığını, özellikle yazıları ayağıyla yazdığı için sıkıntı çektiğini belirten Ayşenur, okulunu çok sevdiğini, arkadaşlarını çok özlediğini, okumak istediğin kaydetti. Minik Ayşenur'un arkadaşları, engelli arkadaşlarının iyi yazdığını, güzel resim çizdiğini, derslerinde ise başarılı olduğunu kaydetti. Ayşenur'un annesi ise diğer anneler gibi kızının başında okulun ilk gününde ayrılmadı. Öğrenci velileri sınıfın önünde çoklarını beklerken, öğrenciler ise okulun ilk gününde devlet tarafından dağıtılan kiplerini aldı ve yeni eğitim öğretim yılana hazırlandı.

İha
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2008 Pazartesi 16:27:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?