4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Ayşenur'un okuma azmi!

Samsunlu Salih ve Emine Kozal çiftinin Canik ilçesi Kocatepe İlköğretim Okulu'nda okuyan 3. sınıf öğrencisi 10 yaşındaki çocukları Ayşenur Kozan, doğuştan elleri ve kolları olmadığı için ayaklarını elleri gibi kullanıyor.

Sınıfında kendisi için özel hazırlanan sırasında ders yapan, sol bacağı diğerinden 15 santim kısa olan ve sağ ayağını eli gibi kullanarak resim çizip yazı yazan Ayşenur Kozan, 209-2010 eğitim-öğretim yılının birinci dönemi sonunda karnesini aldı.

Arkadaşlarıyla birlikte şarkı söyleyip eğlenen Ayşenur, ortopedik engeli dışında arkadaşları gibi eğitim görüyor. Yarıyıl tatili nedeniyle arkadaşları ve öğretmeni Nureddin Gökçek ile birlikte tatil öncesi son dersini yapan Ayşenur, dersin sonunda arkadaşları gibi büyük bir heyecanla karnesini aldı.

Ayşenur'un ortopedik engeli dışında bir sorunu olmadığını belirten öğretmeni Nureddin Gökçek, "Ayşenur fiziksel engelli bir öğrencinin normal bir okulda eğitim görebileceğinin en büyük kanıtı" dedi. Karne heyecanı yaşayan minik Ayşenur Kozan ise, "Çok heyecanlıyım. Karnemi anneme göstereceğim.

Babam beni karne hediyesi olarak köye götürecek" diye konuştu. Ayşenur, karne heyecanını arkadaşları ile birlikte paylaştı.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2010 Cuma 14:40:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?