6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Ayvacık’ın iki yakası bir araya geliyor

İl Özel İdaresi’nce Suat Uğurlu Baraj Gölü üzerine yaptırılan Eynel Köprüsü ile Ayvacık ilçesinin iki yakasının bir araya geleceği belirtildi.


Samsun’daki ziyaretlerini sürdüren AK Parti Genel Merkez Tanıtım ve Medya Başka Yardımcısı, Samsun Milletvekili Suat Kılıç, Ayvacık Eynel Köprüsü’nde incelemelerde bulundu. Milletvekili Suat Kılıç’a Ayvacık ziyaretinde AK Parti İlçe Başkanı Kemalettin Gökçe, Gençlik Kolları İl Başkanı Mustafa Eyüpoğlu ile partililer eşlik etti. Ayvacık ilçesinde Suat Uğurlu Baraj Gölü üzerine yapım çalışmaları devam eden Eynel Köprüsü inşaatı hakkında şantiye şefinden bilgi alan Milletvekili Kılıç, köprünün yıl sonuna tamamlanacağını açıkladı. Kılıç, “12 milyon YTL’lik bu proje ile Ayvacık’ın iki yakasını bir araya getiriyoruz” dedi.
Eynel Köprüsü için 30 yıldır değişik siyasi aktörler tarafından sözler verildiğini, hatta tek kazma vurulmadığı halde “Başbakan Mesut Yılmaz Köprüsü” tabelası asılarak vatandaşın aldatıldığını hatırlatan Kılıç, şöyle konuştu:


“Biz bu eseri seçimler öncesinde söz vermediğimiz halde Ayvacık’a kazandırmak için kolları sıvadık. Çünkü biz oy hesabı değil, hizmet hesabı yaptık. Bizim diğerlerinden en önemli farkımız burada. Diğerleri oy toplamak için temel atar, seçimden sonra da temeli atılan projeyi çöp sepetine atar. AK Parti iktidarı ise eser üstüne eser yapar, temel üstüne temel atar, tamamlar. Eynel Köprüsü 30 yıllık hikaye. Bizden evvelkiler söz verdiler, sırra kadem basıp gittiler. Biz ise söz vermedik ama gerçekleştirdik. Bu köprü karşı yakadaki 9 köyü Ayvacık’a bağlayacak. Bölünen Ayvacık birleşecek. Ayvacık’ın iki yakası bir araya gelecek. Bu eserin maliyeti 12 milyon YTL. Parasal karşılığını Özel İdare bütçesinden temin ediyoruz. Bu sene sonuna kadar montajı tamamlanarak hizmete açılışı sağlanacak. Baraj üzerinden karşı yakaya bağlanan köprünün toplam uzunluğu 216 metre, iki ayak arası mesafe ise 186 metre. Dünyanın en güzel doğal görünümlerinden birine sahip olan Ayvacık bu köprünün estetiği ile daha da güzelleşecek. Halen araç ve yolcu taşıyan sallar ise baraj gölü üzerinde nostaljiye dönüşecek.”


Eynel Köprüsü beton ayaklar üzerine çelik konstrüksiyon olarak inşa ediliyor. Dev çelik blokların karadaki montajı tamamlandı. Parçaların baraj gölü üzerinde birleştirilmesi için su seviyesinin düşürülmesi bekleniyor.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2008 Salı 12:49:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?