2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Ayvacıklılar kendi adaylarını istediler

Samsun'un Ayvacık ilçesinde temayül yoklaması dışında İl Genel Meclisi adaylarının isimlerinin belirlenmesi, partililerin tepkisine yol açtı.


Ayvacık ilçesinde yapılan temayül yoklamasında Saadettin Sarıoğlu, Yılmaz Ersan ve Cemal Bayar isimlerinin çıktığını, ancak AK Parti İl Başkanlığı'nın Mahmut Beyazoğlu, Kadir Uyar ve Cemal Bayar şeklinde İl Genel Meclisi aday isimlerini belirlediğini ifade eden yaklaşık 50 partili ve muhtar, AK Parti İl Başkanlığı önünde toplandı.

İl Başkanı Ali Akyüz'le görüşmek isteyen partililer, temayül yoklamasına göre adayların belirlenmesini talep etti. Akyüz'ün Ankara'da olması nedeniyle diğer parti yetkilileriyle görüşen vatandaşlar, daha sonra partiden ayrıldı.


Eynel Mahallesi Muhtarı Ercan Sarıoğlu temayül yoklamasından çıkan kendi adaylarının listeye alınmasını istediklerini belirtirken, Çamlıkale Muhtarı Osman Ozan ise halk tarafından istenen adayların listeye alınmasını talep ettiklerini kaydetti.


AK Parti İl Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, İl Başkanı Ali Akyüz'ün listeleri genel merkeze götürdüğü, konudan bilgisi olduğu ve son değerlendirmelerin yapıldığı belirtildi.
 

İha
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2009 Salı 19:25:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?