26
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Az kaldı, bitiyor

Samsun Karayolları 7. Bölge Müdürü Bilal Demirtaş, Türkiye'nin en uzun tüneli olan Ordu Nefise Akçelik Tüneli'nin tek şeridinin 2006 yılının Ocak ayında hizmete gireceğini söyledi.

Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü'nde bilgilendirme toplantısı düzenleyen Bilal Demirtaş, müdürlüklerine bağlı olan Samsun, Ordu, Sinop, Amasya, Çorum ve Tokat illerinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Karadeniz Sahil Yolu Projesi kapsamında devam eden 27 kilometrelik Bolaman-Perşembe Karayolu ve ismi Nefise Akçelik Tüneli olarak değiştirilen Türkiye'nin en uzun tünelinin tamamlanmak üzere olduğunu belirten Demirtaş, "Hedefimiz 1997 yılında başlanan Bolaman-Perşembe Karayolu'nu 2006 yılının Haziran ayında hizmete açmak. Bu hedefimiz mutlaka yerine getirilecek. 355 milyon dolarlık proje için bu zamana kadar 227 milyon dolar harcandı. Tamamlanması için 128 milyon dolar daha gerekmektedir. Aynı proje içerisinde olan 3 bin 778 kilometrelik Türkiye'nin en uzun tünel projesi ise yeni yılda hizmete girecek. Bu çalışma için 2005 yılında 66 milyon dolar bir harcama yapıldı. 2006 yılı Ocak ayında tek şerit olarak hizmete açacağız. İkinci şerit ise projenin tamamlanacağı Haziran ayında karayoluyla birlikte açılacak. Havalandırma ve aydınlatma çalışmalarımız sürüyor. Bu çalışmalar 1 saatlik yolu 15 dakikaya indirecektir" dedi.

Bölge Müdürlüğü'nce yürütülen 73 projelerinin olduğunu ve bu projelerin tamamlanmasıyla ulaşım yönünden birçok sorunun giderileceğini kaydeden Demirtaş, "Toplam bu projelerimizin tamamlanması için 1 milyar 522 milyon YTL gerekmektedir. 2005 yılında 221 bin YTL harcama yapıldı. Ayrıca 170 milyon YTL özel firmalara yaptırılmış iş var. Bu projelerimizin arasında şu an en önemlisi 715 kilometre uzunluğundaki Karadeniz Sahil Yolu'nun 341 kilometresinin bölge hudutlarından geçtiği bölünmüş yol olarak hizmet veren Sinop-Piraziz arasındaki mevkiidir. Büyük kısmı bitmiş olan yolun Karadeniz Bölgesi'ne getireceği katma değerler oldukça yüksektir" diye konuştu.

Halk arasında bitmesi mümkün olarak görülmeyen ve tamamlanması yılları alan Samsun Çevre Yolu'nun hizmete açıldığını dile getiren Demirtaş, "Samsun'u Samsun yapan çevre yoludur. Uzun uğraşlar sonucu sıkı bir çalışmayla bitmeyecek denen yolu büyük ölçüde tamamladık. Sinop arasındaki Batı Çevreyolu'nun da tamamlanması için çalışmalarımız devam ediyor" şeklinde konuştu.

Önceliklerinin şehir geçişlerinin tamamlanması olduğunu ifade eden Demirtaş, bölgelerinde toplam 4 bin 533 kilometre yol bulunduğunu, yolların iyileştirilmesi için çalışmaların aralıksız devam ettiğini de sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2005 Çarşamba 15:21:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?