4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Azeri öğrenciler stajlarını tamamladı

AZERİ ÖĞRENCİLER STAJINI OMÜ'DE YAPTI

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Haydar Şahinoğlu, "OMÜ, yabancı öğrenciler tarafından da tercih edilen bir üniversite haline geliyor" dedi

Azerbaycan Respublikesı Sahiyya Naziliyi Üniversitesi'nde okuyan 16 tıp öğrencisi Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki 4 haftalık yaz stajını tamamladı. Tıp Fakültesi'nde cerrahi, iç hastalıkları, acil, çocuk sağlığı ve hastalıkları bölümünde stajını tamamlayan Azerbaycanlı 16 öğrenciye belgelerini OMÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Haydar Şahinoğlu verdi. Prof. Dr. Şahinoğlu, Türkiye'nin önemli üniversiteleri arasında yer alan OMÜ'nün, yabancı öğrenciler tarafından da tercih edilen bir üniversite haline geldiğini söyledi.

Türki Cumhuriyetlerinden gelen eğitim ve sağlık hizmetleri ile ilgili talepleri geri çevirmeyeceklerini belirten Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Haydar Şahinoğlu, "Azeri öğrencilerimiz 4 haftalık yaz stajını üniversitemizde tamamladılar. Bu eğitimi bir ay'a sıkıştırmak yerine bir dönem veya daha uzun süreli olması şüphesiz çok daha yararlı olacaktır. Onlara eğitim ve sağlık hizmetleri alanında her türlü katkı vermeye hazırız. Üniversitemizde eğitim almak isteyen yabancı öğrenci sayısı her yıl artıyor. Bu da bizi son derece mutlu ediyor" diye konuştu.

2011 yılında da Türk Dünyası Öğrenci Kongresi düzenlemeyi planladıklarına vurgu yapan Prof. Dr. Ali Haydar Şahinoğlu, bu kongre ile karşılıklı bilgi alıverişi yapacaklarını anlattı. Şahinoğlu, öğrencilere hitaben şunları söyledi: "Her iki ülkenin de birbirinden alacak çok şeyi olacak. Sizlere tavsiyem görevinizi layıkıyla yerine getirin. Sizler çok kutsal bir iş yapacaksınız. Ailenize, ülkenize ve insanlığa hizmet edeceksiniz. Süre çok kısa olsa da buradan güzel intibalarla ayrılacağınızı biliyorum. Kardeş ülkeniz ile ilgili bu güzel duygularınızı muhafaza etmenizi diliyorum."

OMÜ Tıp Fakültesi'nde kısa sürede çok şey öğrendiklerini belirten 4 sınıf öğrencisi Elvina Nasirova, "Birçok üniversite arasından burayı tercih etmemizin sebebi daha önce buraya gelen arkadaşlarımızın burada aldıkları eğitim ve ilgiden dolayıdır. 4 haftalık eğitim süresi içerisinde gerek hocalarımız gerekse personel bizimle yakından ilgilendi. Adeta kendimizi evimizde hissettik. Burada hem Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ni hem de Samsun'u yakından tanıma fırsatı bulduk. Bu ilgi ve verilen eğitimden dolayı Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne yatay geçiş başvurusunda bulundum. Başvurum kabul edildiği takdirde eğitimimi Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamlayacağım. Bizimle yakından ilgilenen başta Dekanımız Prof. Dr Ali Haydar Şahinoğlu ve Prof. Dr Murat Günaydın hocamıza çok teşekkür ederiz" dedi.

Azerbaycan Respublikesı Sahiyya Naziliyi Üniversitesi öğrencileri adına Hüseyinova Ayla Hogoni, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Haydar Şahinoğlu'na Bakü'nün resmi ve bayrağını hediye etti.

AZERİ ÖĞRENCİLER STAJINI OMÜ'DE YAPTI
AZERİ ÖĞRENCİLER STAJINI OMÜ'DE YAPTI
AZERİ ÖĞRENCİLER STAJINI OMÜ'DE YAPTI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2010 Perşembe 16:38:02
Güncelleme :19 Ağustos 2010 Perşembe 16:56:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?