4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Azınlık raporuna tepki

Balkan Türkleri Haberleşme Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı İzzet Altuntaş, Başbakanlık İnsan Hakları Danışma Kurulu’nun (İHDK) acilen lağvedilmesi gerektiğini söyledi.
İzzet Altuntaş, yaptığı açıklamada, İHDK’nın azınlıkları temsil ettiğini iddia eden marjinal kuruluşlardan müteşekkil olduğunu ve çoğunluk olan Türk Milleti’ni derinden ilgilendiren kararlar almaya çalıştığını ileri sürdü.

 Altuntaş, "Her kim bu aziz milleti bölmek istiyorsa, bilsinler ki buna izin vermeyiz. 3-5 dış besleme bu vatanın altına dinamit koyamaz, koydurtmayız. Herkes ayağını denk alsın. Biz, sahte dinci, sahte Atatürkçü ve sahte demokratlara pabuç bırakacak millet değiliz. Demokrasiyi kalkan yapıp, yüzlerini gizlemeye çalışan bu beslemeler, PKK, Güneydoğu’da kız alıp verdiğimiz canlarımızı öldürürken bu kansız marjinaller neredeydi? Devletimizin istihbarat birimleri, dini, Atatürkçülüğü ve demokratlığı kullanarak ülkemizi bölmeye çalışanları deşifre etmeli, gereken önlemleri almalıdır" dedi.

Basın toplantısı sırasında İHDK Başkanı İbrahim Kaboğlu’nun elinden hazırlanan raporu alarak yırtan Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri Fahrettin Yokuş’un, yaptığı hareketin yanlışmış gibi göründüğünü ancak İHDK’nın Türk Milleti’nin iradesiyle oynandığının çarpıcı bir şekilde ortaya konması açısından son derece doğru bir hareket olduğunu kaydeden İzzet Altuntaş, "Bu İHDK’daki 78 kuruluşun çok büyük bir kısmı Türkiye’de kendini azınlık olarak görmeyen insanlarımızın haklarını savunduğunu ileri süren ve 3-5 kişiden müteşekkil marjinal sivil toplum kuruluşlarıdır. Büyük çoğunluğu da dış mihraklar tarafından beslenmektedir. Topunun üye sayısı bizim derneğimizin üye sayısına erişemez. Kendini bu vatanın evladı olarak gören ve canını bu vatan için gözünü kırpmadan veren insanımızı ’azınlık-çoğunluk’ olarak ayıran zihniyetleri kınıyorum. Eğer bunlar azınlıkların temsilcileriyse, azınlıklar hazırladıkları raporlarla çoğunluğa mı hükmedecekler? Kimse Türk Milleti’nin iradesiyle oynayamaz. Eğer azınlık varsa da çoğunlukla ilgili kararlar alamaz. En iyisi, Misak-ı Milli sınırlarımız içinde bir bir acısını paylaşan bu aziz milletin hakkında karar alırken dikkat etmektir. Marjinal, sözde sivil toplum kuruluşlarına da insan hakları konusunda ahkam kesme hakkı verilmemelidir" diye konuştu.
Samsun Balkan Türkleri Haberleşme Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı İzzet Altuntaş, İHDK’daki bazı vakıf ve derneklerin isimlerini de vererek, şöyle devam etti:
"Bu İHDK hiç bir özelliği olmayan bir kuruldur ve Başbakanlığa bağlı olması bu milleti üzmektedir. Türk Milleti, devletini, milleti idare eden yöneticilerini sever ve sayar. Ancak, bir amaca dayalı olarak, Türkler’den ayrı ama Türkler’le ilgili karar verilmesi durumu söz konusu olduğunda demokratik bir ülkede yaşadığımızı hatırlatırız. Demek ki, bir kaçı hariç, İHDK’yı oluşturan dernek ve vakıflar bilinçli bir şekilde seçilmiş. Bunların düşüncesi, Türkiye’yi bölmektir. Büyük oranda bölücü dernekler. Burası Türkiye. Siz ne yapmaya çalışıyorsunuz?"

samsun
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2004 Salı 12:55:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?