2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Baba, hasta kızı için yardım bekliyor

Samsun'un Bafra ilçesinde erken infantil epileptik ensefalopati (ohtahara sendromu) hastalığına yakalanan 2 yaşındaki kızının aylık ilaç ve hortum masrafını karşılayamayan Bayram Şen, kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyor.


Bafra'nın Cilhane Mahallesi Şevkioğlu Sokak'ta oturan Bayram Şen, ohtahara sendromu hastalığına yakalanan kızı Nazmiye Nur Şen'in, aylık ilaç ve hortum masraflarını yaklaşık bin 500 TL tutarında olduğunu söyledi. Serbest meslek olarak çalıştığını ifade eden Şen, kızına, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ve Bafra Nafız Kurt Devlet Hastanesi'nde ohtaharu sendroma hastalığı teşhisi konulduğunu kaydetti. Şen, "Doktorların demesine göre bu hastalığın bir tedavisi yok.

Kızım, oksijen ve aspire makinesine bağlı olarak yaşıyor. Ancak, çocuğumun sadece yutkunması tedavi edilebilir. Kızım doğduğundan itibaren hiç bir şey yiyip içemiyor. Sondaj ile burnundan besleniyor. Bu sorunun çözümü ise Almanya'da mümkün. Yaklaşık 30 bin euro civarında bir masraf bedeli var. Bu konuda yardımsever vatandaşlarımızın desteği bekliyorum.

En azından kızım yutkunabilsin. Benim de yüzde 70 görme kaybım var. Kızım ise konulan teşhis sonucu yüzde 90 özür durumu mevcut. Yetkililerimizden kızımın ayda bin 500 TL olan ilaç ve hortum masraflarının karşılanmasında yardım istiyorum" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2009 Perşembe 16:50:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?