4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Baba katiline 20 yıl hapis

BABA KATİLİNE 20 YIL HAPİS

Samsun'da evlatlık olarak yanına aldığı 12 yaşındaki kız çocuğunu taciz ettiği iddiasıyla babasını öldüren genç, yargılandığı mahkeme tarafından 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Canik ilçesi Soğuksu Mahallesi'nde 5 Ekim 2009 tarihinde meydana gelen olayda, haymatlos (vatansız) olduğu belirtilen İmdat Akın (23), tartıştığı babası Kadir Akın'ı (62) kalbinden, karnından ve sırtından bıçaklayarak öldürmüştü.

Olaydan sonra tutuklanan ve babasını, yanlarına evlatlık olarak aldığı 12 yaşındaki C.G.'ye tacizde bulunduğu için öldürdüğünü ileri süren İmdat Akın tutuklanmış ve hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davanın son duruşmasında İmdat Akın, "Daha önceki savunmalarımı tekrar ediyorum. Benim C.G. ile bir gönül bağım yoktur. Ancak, babamın bu kıza davranışlarına kızdım. Münakaşa ettik. Öldürme kastım yoktu. Ama bir kazadır oldu. Zor durumda kaldığım için babamın bana çektiği bıçağı elinden alarak kendisini bıçakladım" dedi.

Mahkeme heyeti, İmdat Akın'ı önce babasını öldürdüğü için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Ancak, kavga etmelerinden dolayı hafif tahrik uygulayarak İmdat Akın'ın cezasını 20 yıl hapis cezasına indirdi.

BABA KATİLİNE 20 YIL HAPİS
BABA KATİLİNE 20 YIL HAPİS
BABA KATİLİNE 20 YIL HAPİS
İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2010 Perşembe 13:36:03
Güncelleme :11 Mart 2010 Perşembe 13:41:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?