6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Babasının otomobilini alıp çocuğa çarptı

Samsun'da babasına ait otomobili izinsiz alıp gezmeye çıkan 16 yaşındaki lise öğrencisi H.A., 6 yaşındaki Emine Pıçak’a çarparak yaraladı. Olaydan sonra yakalanan H.A. çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından 10 bin YTL kefalet ve haftada üç gün polis merkezine giderek imza atması koşuluyla serbest bırakıldı.

Zeytinlik Mahallesi Barış Bulvarı’nda dün akşam meydana gelen olayda, lise üçüncü sınıf öğrencisi H.A. babası Mehmet A.’ya ait 55 LZ 006 plakalı otomobili evlerinin önünden izinsiz olarak alıp gezmeye çıktı. H.A. bir süre dolaştıktan sonra, Barış Bulvarı’nda 6 yaşındaki Emine Pıçak’a çarptı. Kazada minik kız yaralanıp hastaneye kaldırılırken, H.A. olay yerinden kaçtı.

Çevredeki vatandaşların plakayı polise bildirmesi üzerine yakalanan H.A. bugün Çocuk Şube Ekipleri tarafından nöbetçi mahkemeye çıkarıldı. H.A. İfadesinde, “Park halinde bulunan araçların arasından küçük kız aniden yola fırladı. Frene basıp yanından geçmeye çalışırken çocuk gelip kendisi otomobile çarparak yere düştü. Ben de korktuğum için kaçtım. Daha sonra telefonla olayı babama haber verdim. Çok pişmanım” dedi.

Nöbetçi Mahkeme, H.A.’yı 10 bin YTL kefalet karşılığında serbest bırakırken, Denetimli Serbestlik Yasası gereğince liseli gencin okullar açılıncaya kadar haftada 3 gün polis merkezine giderek imza atmasına karar verdi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2008 Cuma 15:53:39
Güncelleme :8 Ağustos 2008 Cuma 15:59:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?