2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

BAFAY'ın hedefi 8 bin ton

Tarım Kredi Kooperatifleri Samsun Bölge Birliği bünyesindeki Yağ ve Yem Fabrikası (BAFAY), yaklaşık 8 milyon TL tutarında 8 bin ton ayçiçeği alımı hedefledi.


101 kooperatiften 110 bin ortak çiftçiye hizmet veren, Amasya, Sinop, Ordu ve Samsun'da faaliyet gösteren Tarım Kredi Kooperatifleri Samsun Bölge Birliği, ay çiçek alım hedeflerini açıkladı. Geçen yıl 80 Kr seviyelerinde gerçekleşen avans fiyatının bu yıl 1 TL olması bekleniyor.


Tarım Kredi Kooperatifleri Samsun Bölge Birliği Müdürü Bülent İşkür, dünyadaki yağ sıkıntısının göz önüne alınarak avans fiyatlarında geçen yıla oranla yüksek gerçekleşeceğinin beklendiğini söyledi. Amasya, Merzifon ilçesi, Samsun ve ilçeleri Vezirköprü, Havza 2 bin ton ay çiçek alımının yapılacağını belirten İşkür, Tokat ve Turhal kooperatifleriyle 6 bin ton ay çiçek alımı için anlaşma yapıldığını kaydetti.

Avans fiyatının 1 TL seviyelerinde gerçekleşeceğini beklendiğini dile getiren İşkür, toplamda 8 milyon TL alım olacağını vurguladı. Üreticilerin mağdur edilmemesi için birlik olarak her türlü kolaylığın sağlanacağını ifade eden İşkür, kar amacı gütmediklerini ifada etti. İşkür, piyasalardaki sağlıksız yağlara ise dikkat çekti.

İha
Yayın Tarihi : 27 Mart 2009 Cuma 10:59:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?