3
Mayıs
2024
Cuma
SAMSUN

BAFDER faaliyete başladı

BAFDER FAALİYETE BAŞLADI

Samsun’un Bafra ilçesinde Kaymakam Ayhan Boyacı’nın öncülüğünde Bafra Araştırma, Fikir Geliştirme, Eğitim, Sağlık, Kültür, Tarım, Turizm ve Sporu Destekleme Derneği (BAFDER) kuruldu.

Bafra Kaymakamlığı makam odasında BAFDER hakkında bilgi veren Kaymakam Ayhan Boyacı açıklamasında, “BAFDER’in kurulmasının amacı öncelikle Bafra’da üniversite, fakülte açılabilmesi için gerekli başvuru ve girişimlerde bulunmak bu konularda araştırma ve fikir geliştirmek mevcut fakülte, yüksekokul ve ilköğretim kurumlarına maddi manevi yardım sağlamak, sağlık alanında yapılmış ve yapılacak yardımları desteklemek, Bafra’nın kültür, tarım, turizm ve tüm spor faaliyetleri alanında gelişmesi, güçlenmesi için çalışmalar yapmaktır” dedi.

Derneğin amaçları ve hedefleri ile ilgili bilgi veren Kaymakam Boyacı, “Derneğe maddi destek sağlamak amacıyla bir banka hesabı açtık. Bafralı işadamlarını, maddi imkanı olan dostlarımızı yatırım yapmaya davet ediyoruz. Herkesin bu konuda duyarlı olmasını istiyoruz” diye konuştu.

Fakülte yeri konusunda bir soru üzerine Kaymakam Boyacı, “Çetinkaya beldesi ve Yağmurca köyüne doğru 678 dönüm Ondokuz Mayıs Üniversitesi’ne tahsisli bir arazimiz var. Üniversite yapılacak fakülte alanlarının kampüslerini yapmak üzeri ayrılmış bir arazi. Bunun dışında iki tane daha alternatif var. TEKEL hizmet binası, idari hizmet binası ve arkasında bulunan 3 tane bina ve büyük blok depo olarak kullanılmış geçmiş yıllarda. Eğer fakülteyi zamanında, talep ettiğimiz tarzda erken bir süre içerisinde açtıkları takdirde orada hazır bir binamız olduğunu zaten bölümlerin üniversite eğitimi aşamasında öğrencilerin laboratuarda alanda arazide vakit geçirecekleri için o binanın yeni tesisler kurulana kadar hizmet verebileceğini kendilerine teklif ettik. Eski bir hastane inşaatından kalan bir yerin bizim dışımızda üniversite yetkilileri gelip o araziyi görmüşler. Bu arada Bayındırlık ve İskân Bakanımızın da yakın alakalarıyla Uzman mühendisler geldiler. Orada bir araştırma yaptılar. Dolayısı ile üniversite inşaat dairesi ile bu binalardan birisini tercih edecek” şeklinde konuştu.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ise, “Biz belediye olarak yardımlarımızı seferber edeceğiz. İşadamlarımız ve heyet zaten buraya geldikçe fakülte durumunu bu noktaya getirmiştir. Herkes destek oluyor fakat bizim üniversiteden beklentilerimiz var. Ne olacağı belli olmadan ‘buraya bina yapın’ diyemeyiz. YÖK’ten fakülte kurulması yetkisi verildiğinde Bakanlar Kurulu onaylayacak, ondan sonrada biz işadamlarımızla konuşarak Çetinkaya’daki yerin Sağlık Bakanlığı’na üniversite için istekte bulunulduğunda oraya kurulacak. Fakülte kararı çıkmadan böyle bir adım atamıyoruz. Yoksa ihmal edilmiş bir durum yok” açıklamasında bulundu.

BAFDER, Bafra Kaymakamı Ayhan Boyacı öncülüğünde Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Av. İbrahim Semiz, Bafra Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Necmettin Özel, Tüccar Muharrem Ceylan, Bafra TSO Başkanı Rızvan Aksoy, Bafra Esnaf ve Şoförler Odası Başkanı Metin Genççakır, Bafra Ziraat Odası Başkanı Sait Karagöl, Bafra Ticaret Borsası Başkanı Hayrettin Demircioğlu, Çetinkaya Belediye Başkanı Hadi Sezer, Doğanca Belediye Başkanı İsmail Mutlu, Kolay Belediye Başkanı Dursun Aygün, İkizpınar Belediye Başkanı Şaban Çalışkan dernek kurucuları arasında yer aldı.

BAFDER FAALİYETE BAŞLADI
BAFDER FAALİYETE BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2011 Perşembe 14:31:00
Güncelleme :10 Şubat 2011 Perşembe 14:42:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?